BIST 10.269
DOLAR 32,28
EURO 34,80
ALTIN 2.432,75
HABER /  DÜNYA

KKTC Avrupaya girdi

KKTC, İtalya'nın başkenti Roma'da temsilcilik bürosu açtı.

Abone ol

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), İtalya'nın başkenti Roma'da temsilcilik bürosu açtı.

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı, Roma'nın şehir merkezindeki Torino Caddesi'nde ''İtalya Kuzey Kıbrıs Temsilcilik Bürosu''nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, ''Roma'da açtığımız bu büro, İtalya ve İtalyan halkı ile var olan ilişkilerimizin daha ileriye götürülmesini de temsil ediyor. Bu büro sayesinde, İtalya'daki ticaret, kültür, turizm ve eğitim alanlarındaki faaliyetlerimizi geliştirebileceğiz'' dedi.

Avcı, İtalya'daki bürokratik engelleri aşma amacıyla ''limited şirket'' statüsünde açılan ''İtalya Kuzey Kıbrıs Temsilcilik Bürosu''nun kurdelesini, bir süre önce KKTC vatandaşlığı da alan Radikal Parti Milletvekili Maurizio Turco ile birlikte kesti.

Büronun açılmasının KKTC'nin İtalya'da sesini daha iyi duyurmasını sağlayacağını belirten Avcı, ''Kıbrıs Rum yönetimi, diğer ülkelerde ve uluslararası organizasyonlarda temsiliyetimiz de dahil, en temel haklarımızı ortadan kaldırmak için her şeyi yapmaktadır. Hiç şüphesiz bu büronun açılışı bu engelin aşılmasında ve sesimizin İtalya'da duyulmasına yönelik önemli bir adım olacaktır'' dedi.