BIST 9.990
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.438,49
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Kızların ölümüne sınav mücadelesi

Manisa'da yapılan BESYO sınavlarında kızlar adeta yollara döküldü. Yarış sonrası bazı adaylar baygınlık geçirdi.

Abone ol

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na (BESYO) giriş sınavları yapıldı. 1000 metre koşularında bazı kız adaylar aşırı sıcak nedeniyle finişi geçer geçmez bayıldı.

BESYO ‘Spor Yöneticiliği’ ve ‘Beden Eğitimi Spor Öğretmenliği’ bölümlerine giriş için özel yetenek sınavları yapıldı. Atatürk Spor Salonu ve stadyumunda yapılan sınavlara, 248'i erkek, 91'i kız olmak üzere toplam 339 üniversite adayı katıldı. Adaylar, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'ne 50, Spor Yöneticiliği Bölümü örgün öğretime 30, ikinci öğretime ise 30 öğrenci alınacak sınavlar için ter döktü.

Cimnastik ve koordinasyon parkuru ile 60 metre koşu parkuruna tüm adayların girmesinin zorunlu olduğu sınavlarda ayrıca, kız adaylar 1000 metre, erkek adaylar ise 2000 metre koşuya katıldı. Adaylar futbol, voleybol, basketbol ve hentbol branşları arasından, seçtiği iki branşta şansını denedi. Daha sonra koordinasyon parkurunda zorunlu hareketler yaptırıldı.

Öğleden sonra, 40 dereceyi aşan sıcaklıkta, kızların 60 metre, erkeklerin 100 metrelik sprintleri renkli görüntülere sahne oldu. Kızlar 1000 metre, erkekler 2000 metre dayanıklılık koşusunda da bilindik görüntüler yaşandı. Bazı kız adaylar, finiş çizgisini geçtikten sonra bayıldı. Üniversite adaylarına, statta bekleyen 112 Acil Servis ambulanslarındaki sağlık görevlileri tarafından müdahale edildi.

Bazı uyanıklar da 60 metre yarışlarına katılan kızlara 10 TL’ye koşu ayakkabısı kiraladı.

BESYO Müdürü Prof. Dr. Metin Sayın, tüm sınavların kameralarla kayıt altına alındığını belirterek, “CBÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda, Antrenörlük Eğitimi Bölümü sınavları ise 27- 28 Ağustos'ta gerçekleştirilecek” dedi.