BIST 10.471
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.439,60
HABER /  GÜNCEL

Kızını nasıl öldürdüğünü anlattı

Kızı evli bir erkekle ilişkiye girmişti. Dahası adamın karısı da durumu öğrenmişti. Rezil olmayalım diyerek o cinayeti işlemiş.

Abone ol

Adana'da kızını yastıkla boğarak öldürdüğü iddiası ile tutuklanan annenin yargılanmasına başladı. Anne İrep Demir, 18 yaşındaki kızı Melek'i nasıl öldürdüğünü duruşmada anlattı.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında, 3 Şubatta Denizli Mahallesi'ndeki evlerinde, boynuna tişört bağlanarak intihar ettiği görünümü verilmiş cesedi bulunan Melek Demir'i (18) öldürdüğü gerekçesiyle bir süre önce tutuklanan sanık İrep Demir (42) ve eşi müşteki Necdet Demir (44) hazır bulundu.

SAÇI KESİLİP ÇIPLAK FOTOĞRAFLARI ÇEKİLMİŞ

Sanık İrep Demir, kızının cinayet öncesinde kocasıyla birlikte olduğunu öne süren Ebru Demir tarafından, kız kardeşi Eda Kapar ve yakını Hamdullah Son'un yardımıyla zorla alıkonularak saçının kesildiğini, çıplak fotoğraflarının çekildiğini söyledi.

Kızının yaşadığı bu olayları Ebru Demir'in kendisine söylemesi üzerine öğrendiğini belirten sanık İrep Demir, ''Ebru Demir, kız kardeşi ve bir yakının yardımıyla kızımı alıkoymuş. İş yerine gittiğimde bana kocasıyla sürekli mesajlaştığı için kızımı alıkoyduğunu söyledi. 3 kez gitmeme rağmen kızımı bırakmadı. Akşam saatlerinde tekrar gittiğimde bana sabah erken saatte gelmesi koşuluyla bırakacağı, aksi halde bizi rezil edeceği tehdidinde bulundu'' dedi.

FARE ZEHİRİNİ KENDİ İÇTİ

Sanık İrep Demir, daha sonra kızını alarak eve gittiklerini belirterek, ifadesini şöyle sürdürdü:

''Eve gittiğimizde kocamın olanlardan haberi yoktu. Kocam yattıktan sonra kendisiyle konuştum. Kızımı, ölmesi için fare zehiri içmeye zorladığım iddiası doğru değil. Zehiri kendisi içmiş ve sonra kustu. Kusunca fare zehiri içtiğini kendisi söyledi. Evimizde fare olduğu için sürekli zehir bulunurdu.

KAVGADA BAĞIRINCA KENDİMİ KAYBETTİM

"Babası sabah işe gittikten sonra kendisiyle tekrar konuşmak istedim. Bu sırada aramızda tartışma çıktı ve bana bağırarak gideceğini ve bizden bıktığını söyledi, eliyle beni itti. Daha sonra kendimi kaybetmişim ve ne yaptığımı hatırlamıyorum.''

BABANIN HİÇBİRŞEYDEN HABERİ YOK

Müşteki Necdet Demir de kızıyla ilgili gelişmeleri, olaydan sonra öğrendiğini söyledi. Kızının olay günü akşamı durgun olduğunu belirten Necdet Demir, şöyle konuştu:

''Kendisine bir şeyi olup olmadığını sordum. Herhangi bir şey olmadığını söyledi. Yemek yerken de devamlı sol tarafımda otururken o gün sağımda oturdu. Yüzünde tırnak izleri olduğu için sağ tarafıma oturduğunu sanıyorum. Yemek yedikten bir süre sonra yattım ve sabah gittim. Olayı daha sonra bildirdiler. Eşim karıncayı bile incitmez. İşsiz olduğum dönemlerde çocuklarımızın okul harçlığını çıkarmak için plastik şişe toplar satardı.''

Mahkeme heyeti, sanık İrep Demir'in cezai ehliyetinin olup olmadığının belirlenmesi için Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde 3 hafta müşahede altında tutulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.