BIST 10.259
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.412,00
HABER /  GÜNCEL

Kızılhaç'tan Suriye için ekstra yardım çağrısı

Kızılhaç, Suriye'deki operasyonlarında bu yıl sonuna kadar kullanmak üzere 27 milyon dolarlık ekstra fon istiyor.

Abone ol

Uluslararası Kızılhaç Örgütü, Suriye'deki operasyonlarında bu yıl sonuna kadar kullanmak üzere 27 milyon dolarlık ekstra fon istiyor.

Suriye içinde çalışan tek uluslararası yardım kuruluşu olan Kızılhaç, yüzbinlerce insanın yardıma muhtaç olduğunu bildirdi.

Kızılhaç yaptığı açıklamada, geçen ay uygulamaya giren ateşkese rağmen insani ihtiyaçların büyük boyutta olduğunu söyledi.

Suriye'nin bazı bölgelerinde sakin dönemler yaşanmakla birlkte birçok bölgede şiddetin devam ettiği belirtildi.

Suriyeli aktivistler, askerlerin Pazar günü Der El-Zur bölgesinde üç kişiyi öldürdüğünü, Hama ve İdlib'de de çatışmalar olduğunu bildirdi.

Kızılhaç, çatışma bölgelerine sınırsız giriş hakkının en büyük öncelikleri olduğunu ve şunları hedeflediklerini söyledi:

  • 100 bin kişiye gıda yardımı
  • 25 bin aileye temel ihtiyaç yardımı
  • 1,5 milyon kişiye su ve elektrik gibi temel altyapı hizmetlerinin sağlanması.

Kızılhaç, bunları gerçekleştirmek için Suriyeli yetkililerin de desteğine ihtiyaç olduğunu ve hükümet ile muhalif güçler arasındaki diyaloğun ümit verici olduğunu belirtti.

BBC Cenevre muhabiri Imogen Foulkes, Suriye'de yardım kuruluşu çalışanlarının işinin zor olduğunu, çatışmalarda bugüne kadar Suriyeli Arap Kızılayı başkanı ile iki Kızılhaç gönüllüsünün öldüğünü bildirdi.