BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.412,54
HABER /  DÜNYA

Putin ilk günde şov yaptı

3. kez devlet başkanlığı koltuğuna oturan Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, ilk iş gününü hokeş oynayarak geçirdi.

Abone ol

Putin'in yakın arkadaşı olarak bilinen İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi ve Almanya Eski Başbakanı Gerhard Schröder'in de tribünden izlediği veteran hokeycilerin maçında sahaya çıkıp performansını gösteren Putin, daha sonra kısa bir konuşma yapıp sporcuların formalarını imzaladı.

Moskova'da ki Magasport Spor Salonu'nda gerçekleşen karşılaşmanın 4.periyodunda 11 sırt numarası ile oyuna dahil olan Vladimir Putin, oyuna girer girmez karşı takımın kalesine iki defa top gönderirken, takımının 6:5 yenilmesine engel olamadı. Rusya Acil Durumlar Bakanı Sergey Şoygu ve sanatçı İgor Butman da Putin'in takımında ter döktü.

Veteran takımının formalarında isimler Latin alfabesi ile yazılırken, Putin'in yer aldığı hokey severler takımındaki oyuncuların formlarında isimlerinin ise Kiril alfabesi ile  yazılmış olması dikkatlerden kaçmadı. Oyun esnasında bir defa dengesini kaybederek düşen Putin, tekrar kalkarak oyuna devam etti ve karşılaşmayı 1 asist 1 gol ile tamamladı.