BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,09
ALTIN 2.524,43
HABER /  GÜNCEL

Kızılay'dan kan açıklama!

Türk Kızılayı, Gaziantep'teki patlamada yaralanan vatandaşların tedavilerinde kullanılan kanın en kısa zamanda karşıladığını bildirdi.

Abone ol

Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, saldırıda yaralanan vatandaşların kan ihtiyacının Türk Kızılayı tarafından karşılandığı vurgulandı.

''Gaziantep merkez Şehitkamil ilçesindeki Karşıyaka Polis Karakolu önünde meydana gelen patlamada yaralanan vatandaşların tedavilerinde kullanılan kanı Türk Kızılayı en kısa zamanda karşıladı'' denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Yaralıların tedavi gördüğü Şehit Kamil Devlet Hastanesi'ne ilk etapta 120 ünite kan sevk eden Türk Kızılayı, ihtiyaç duyulması halinde de 180 ünite kanı Gaziantep Kan Merkezi;nde hazır bulunduruyor. İzmir Bölge Kan Merkezi'nden ise 200 ünite kanı havayolu ile Gaziantep'e gönderen Türk Kızılayı, bölgeye sevk ettiği mobil kan bağışı otobüsüyle de vatandaşların kan bağışlarını kabul ediyor.''

300 ÜNİTE KAN BAĞIŞI ALINDI

Patlamanın hemen ardından Şehit Kamil Devlet Hastanesi'nin bahçesine konuşlandırılan kan bağış aracında şu ana kadar 300 ünite kan bağışı alındığı vurgulanan açıklamada, şunlar belirtildi:

''Kanların hastaneye hızla sevk edilmesi için Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile ortaklaşa olarak kan testlerini yapan Türk Kızılayı, kanların sevki için ise 20 aracıyla hizmet veriyor. Kan bağışında 15 hemşire, 3 doktor ile hizmet veren Türk Kızılayı, ayrıca 14 idari ve teknik personelini bölgede hazır bulunduruyor. Bölgedeki gelişmeleri yakından takip eden Türk Kızılayı, kan ihtiyacı ile ilgi son verileri ise http://twitter.com/TurkKizilayi adresinden paylaşmayı sürdürüyor.''