BIST 10.557
DOLAR 32,22
EURO 35,15
ALTIN 2.433,36
HABER /  DÜNYA

Kızılay'dan Afrika için dev kampanya

Türk Kızılayının Afrika'ya yardım amacıyla başlattığı kampanya kapsamında toplanan yardım malzemelerinin ilk bölümü, uçakla bölgeye ulaştırılacak.

Abone ol

Türk Kızılayının Afrika'ya yardım amacıyla başlattığı kampanya kapsamında toplanan yardım malzemelerinin ilk bölümü, uçakla bölgeye ulaştırılacak.

Türk Kızılayından yapılan açıklamaya göre, 11 milyon insanın kuraklık nedeniyle açlıkla pençeleştiği Somali, Cibuti, Etiyopya ve Kenya'ya yardım için başlatılan kampanya büyük ilgi görüyor.

Türk Kızılayının "168" numaralı ücretsiz bağış ve iletişim hattını arayan vatandaşların sayısı gün geçtikçe artarken, kampanya çeşitli kurumlardan da destek görüyor.

Türk Kızılayınca "Afrika Açlık Çekiyor, Türk Kızılayı Yardıma Koşuyor" ve "Haydi Türkiye Afrika İçin İyilik Kandillerini Yakalım" sloganlarıyla başlatılan kampanyanın yardım malzemelerinin ilk bölümü uçakla bölgeye ulaştırılacak. Gıda paketlerinde bebek maması, süt tozu, bisküvi, nohut, mercimek, pirinç, makarna, yarma buğday, bitkisel yağ ve süt tozu bulunuyor.
Türk Kızılayı, TİKA ve Sabah Gazetesi iş birliğiyle yürütülen "İyilik Gemisi" kampanyasında toplanan yardımlar da bu gemiyle Somali'ye gönderilecek.

Kampanya için bağış yapmak isteyenler, tüm operatörlerden 2868'e boş mesaj atarak 5 TL'lik bağış yapabilecek. Ayrıca 200 TL'lik bağışla gönderilebilecek Türk Kızılayı mutfak seti ve gıda kolisiyle 5 kişilik bir ailenin 1 aylık giderinin karşılanabileceği belirtildi.

Tüm bankalardaki Türk Kızılayı hesabı, www.kizilay.org.tr internet adresi PTT'lerdeki 2868 numaralı Türk Kızılayı posta çeki ve tüm Kızılay şubeleri de bağış yapmak isteyenlerce kullanılabilecek.