BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,68
ALTIN 2.407,38
HABER /  DÜNYA

Kızıl Ajan Putin'in partisinde

Rusya Başbakanı Putin'in 'aydınlık bir gelecek vaat ettiği' Rus ajanlar için devlet şirketlerinde önemli danışmanlk görevleri hazırlanıyor.

Abone ol

ABD'de casusluk suçlaması ile tutuklanan 10 Rus ajanından biri olan Anna Chapman, Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in partisi 'Birleşik Rusya'nın gençlik kollarına üye oldu. Moskova'da Birleşik Rusya Partisi Lideri Boris Grizlov'la birlikte basının karşısına çıkan 'Kızıl ajan' herkesi büyük hayaller kurmaya davet etti ve ülkeyi değiştirmek için önce herkesin kendisini değiştirmesi gerektiğini söyledi.

KIZIL AJAN ANNA CHAPMAN ABD'DE YAKALANDI FOTO GALERİ

GENÇ MUHAFIZLAR GRUBURUNDA AKTİF GÖREV

Chapman, bir Rus bankasının reklam yüzü olarak da iş bulmuş durumda. Birleşik Rusya'nın 'Genç Muhafızlar' örgütünde aktif görev alacak Chapman, "Her birimiz gülümseyebilirsek, toplumda olumsuzluklar azalır. Her yeni günü sevinçle karşılayabilirsek, o zaman faydalı ve yeni bir şeyler üretebiliriz" tavsiyesinde bulundu. 2000'li yılların ortalarında 'Turuncu Devrim' dalgalarına karşı oluşturulan 'Genç Muhafızlar' örgütü anti-Amerikan söylemleri ile biliniyor. Örgütten bazılarının 'neo-Nazi' söylemleri ile bilinen ırkçı gruplarla irtibatı ise eleştiriliyor.

ABD'DE TUTUKLANMIŞTI

Haziran sonunda ABD'de Rusya lehine casusluk yaptıkları iddiası ile 10 ajan tutuklanmıştı. Ajanlar, Rus dış istihbarat teşkilatı SVR adına çalıştıkları ve kara para akladıkları gerekçesi ile yargılanmıştı. Mahkeme tarafından sınır dışı edilmesi kararlaştırılan 10 Rus ajan 10 Temmuz tarihinde Viyana'nın Schwechat Havalimanı'na getirilerek Rusya'da Batılı istihbarat servisleriyle ilişkileri olduğu suçlamasıyla mahkum edilen 4 Rus vatandaşı ile takas edilmişti.

Takas edildikten sonra Moskova'ya "kahramanlar" gibi dönen ajanlar Rusya Başbakanı Vladimir Putin ile birlikte yurtsever şarkılar seslendirmiş ve Kremlin'de düzenlenen ödül töreninde, Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'den üstün madalyalar almışlardı. Putin ayrıca ajanların takas edildiği ilk günlerde kendilerini başarılı kariyer beklediğini açıklamıştı.