BIST 10.544
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.473,04
HABER /  GÜNCEL

BDP yürüyüşü PKK gösterisine döndü

Tunceli'de BDP'li bir grup gösteri yaptı. Öcalan sloganlarının atıldığı protesto PKK gösterisine dönüştü.

Abone ol
BDP Gençlik Kolları Tunceli'de ‘asimilasyon, yozlaşma ve operasyonlara hayır’ adı altında yürüyüş düzenledi. Aralarında yüzleri poşu ve maskelerle kapalı kişilerin de bulunduğu yaklaşık 1000 kişilik grup,  Abdullah Öcalan ve PKK lehine sloganlar attı.
Meydanda toplanan göstericilere hitaben, yüzü poşu ile kapalı bir kişi basın açıklaması yaptı. Açıklamada, üniversitelerde Kürt gençlerine yönelik saldırılarda bulunulduğu, Tunceli’de operasyonların arttırıldığı iddiasında bulunuldu. Açıklamada şöyle denildi:

“Ankara, Muğla ve benzeri üniversitelerde Kürt gençlerine karşı linç teşebbüslerine ve eylemsizlik sürecinin devam etmesine rağmen operasyonlar büyük bir ivme kazanmıştır. Munzur Vadisi, Anafatma bölgesinde başlatılan askeri operasyonlar eylemsizlik sürecinin sabote edilmesinin açık bir göstergesidir. Ayrıca yürüyüş yapan Viranşehir halkının üzerine patlayıcı madde atılması nedeniyle biz bugün bütün bu sebeplerden dolayı burada toplanmış bulunmaktayız. Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Mersin ve Adana gibi illerin polise taş atan çocukları o labirent gibi sokaklarda bulabilirken, her ne hikmetse burada kilo kilo satılan uyuşturucuları bulamıyor. Lise ve üniversite önlerinde fuhuş yapanları göremiyor. Sokak ortasında bıçaklanan insanlardan haberdar olmuyor. Biz şimdi soruyoruz polis neden bu durumları görmüyor ya da haberdar olmuyor. Dağlarda devam eden operasyonlar sürdükçe, dilimiz ve kültürümüz üzerindeki baskılar devam ettikçe, doğamız katledildikçe Kürt gençleri bu tür kirli oyunlara izin vermeyecektir. Gençlik mücadele tarihimizin her döneminde olduğu gibi Kürt halkının varlığı ve onurunu korumak için hiçbir fedakarlıktan kaçmayacak daha dinamik, daha coşkulu ve daha kararlı bir şekilde üzerine düşen misyonu yerine getirecektir.”
Göstericiler daha sonra BDP il binası önüne kadar sloganlarla yürüdükten sonra dağıldı. Geniş güvenlik önlemleri alan polis göstericilere müdahale etmedi.