BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kızgın cemaat imamı minberden indirdi

Cemaatin tepkisiyle minberden indirilen imam önce neye uğradığını şaşırdı, sonra da hatasının bedelini ise işsiz kalarak ödedi.

Abone ol

Cemaatin tepkisiyle minberden indirilen imam önce neye uğradığını şaşırdı, sonra da hatasının bedelini ise işsiz kalarak ödedi.

Malatya kent merkezindeki Mehmet Buyruk Caddesi üzerinde bulunan Turgut Özal Camisi'nde  cuma namazını vekil imam 25 yaşındaki Cumali Çakmak kıldırmaya başladı. İmam Çakmak, hutbe okumak için minbere çıktığında, Malatya Müftülüğü tarafından hazırlanıp verilen hutbeyi okumadı, bunun yerine kendi hazırladığı hutbeyi okumaya başladı. Hilafeti savunan imam Çakmak, iddiaya göre "85 yıldır yapılan zulüm bitecek" dedi.

Hilafetin kaldırılmasıyla dinin başka mecralara çekildiğini, Kur'an öğretilmediğini ileri süren imam Çumali Çakmak, "Kur'an öğretilmedi, Diyanet de öğretmedi. Başka şeyler öğretildi. Kur'an kanundur, başka kanun kabul etmiyoruz" sözleri ise cemaati iyice kızdırdı.

CEMAATİ ÇİLEDEN ÇIKARDI

Kentteki üst düzey bürokratların ve askerlerin de gittiği camide bulunan cemaat, imam Cumali Çakmak'ın bu sözlerine tepki gösterdi. Önce cemaatle tartışmaya giren imam Çakmak, tepkinin artması üzerine hutbeyi tamamlamadan minberden indi. İmam Cumali Çakmak namaza devam etmeyince, yerine müezzin cemaatin önüne geçip cuma namazını tamamladı.

POLİS GERGİNLİĞİ ENGELLEDİ

Namazdan sonra cemaat dışarıda toplanarak vekil imam Çakmak'a tepkisini sürdürünce durum polise bildirildi. Gelen polis ekibi öfkeli cemaati yatıştırarak, camiye girip imam Cumali Çakmak ile görüştü. Bu sırada camiye gelen Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Ahmet Turan Odabaşı yaptığı açıklamada olayın yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını, imamın hatasını anladığını ve şu an ortada bir suç ve şikayetçinin olmadığını söyledi. Sakinleştirilen cemaat camiden uzaklaştırıldı.

MÜFTÜLÜKTEN HIZLI MÜDAHALE

Malatya Müftü Vekili Cengiz Yağcı, caminin kadrolu imamının yurt dışında olması nedeniyle 26 Temmuz'dan itibaren Cumali Çakmak'ın vekil imam olarak göreve başlatıldığını söyledi. Cumali Çakmak'ın, müftülük tarafından hazırlanan hutbenin dışına çıkarak kafasına göre hutbe okuduğunun belirlendiğini söyleyen Yağcı ise yaşanan olayın nedenlerini şöyle sıraladı:

"Bazı camilerde din görevlisi sıkıntısı yaşandığı için müftülük tarafından vekil imam görevlendirildi. Vekil imam Cumali Çakmak'ın da ön elemelerden geçirildikten sonra göreve getirildi. Biz konuyu araştırdık ve vekil imam arkadaşın istifasını alarak hemen işleme koyduk ve Valiliğe gönderdik.