BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,69
ALTIN 2.400,31
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray ve Fenerbahçe kapıştı

Galatasaray ve Fenerbahçe yöneticileri şikeye karışan kulüplerin düşmesini düzenleyen 55. madde konusunda atıştılar.

Abone ol

Küme düşmeyi kaldıran düzenleme isteğine Galatasaray Asbaşkanı Adnan Öztürk karşı çıkınca, Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç arasında gergin anlar yaşandı.

Vatan gazetesinden Tayfun Bayındır dünkü toplantıda yaşananların perde arkasını yazdı.

Kulüp başkanları ile Spor ve Gençlik Bakanı Suat Kılıç'ın buluştuğu zirvede Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, diğer kulüpler adına söz alarak, Futbol Disiplin Talimatnamesi'nin 55. maddesinin değiştirilmesi önerisini gündeme getirdi. 

EKSİ PUANLA BAŞLASIN

Demirören, "Şike ve teşvik olaylarına karışan kulüplerin küme düşmesini düzenleyen 55. madde, lig başlamadan eksi puan cezasına dönüştürülsün" görüşünü belirtti. Bakan Kılıç ise TFF'nin özerk yapısına vurgu yaparak, "Bu sizlerin ve Futbol Federasyonu'nun meselesi. Bizim yorum yapmamız doğru olmaz" yanıtını verdi.

55. maddede değişiklik talebine G.Saray’ın itiraz etmesi sonrasında F.Bahçe Asbaşkanı Ali Koç ile Adnan Öztürk arasında ilginç bir diyalog yaşandı. 

UEFA ONAYLAMAZ

Öztürk diğer kulüplerin bu talebi üzerine “Kimsenin küme düşmesini istemiyoruz ama bunlar evrensel hukuk kurallarına göre yapılsın. Yarın UEFA ile karşı karsıya gelmeyelim. UEFA’nın onaylamayacağı hiçbir şeyin içinde olmak istemiyoruz” derken, araya giren Koç “Sayın Öztürk evrensel hukuk ne demek onu bize anlatsın. G.Saray’dan her toplantıya başka biri geliyor. Bu da bu toplantıların ciddiyeti ile bağdaşmıyor” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Adnan Öztürk ise bu çıkışa “Biz içeride ne karar alırsak alalım yurt dışında imzaladığımız anlaşmalar var. Onların dışına çıkamayız. Alınacak karar UEFA tarafından kabul görmez, TFF’ye ve Türk takımlarının Avrupa’da temsili hakkında olumsuz bir durum yaratabilir diyoruz. Bir daha UEFA müfettiş göndermesin diyoruz. UEFA normlarına göre hareket etmeliyiz. Ayrıca G.Saray başkanın delege ettiği her kişi bu toplantılara katılabilir. Bu da kimseyi ilgilendirmez” yanıtını verdi.