BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.440,53
HABER /  DÜNYA

Kıyametin ne zaman kopacağını açıkladı

Uzak Fizikçisi, Araştırmacı-Yazar Taşkın Tuna 21 Aralık'ta kıyamet kopacak söylentilerini bakın nasıl değerlendirdi

Abone ol

A Haber’de Selin Ongun’un sunduğu ‘Bi Sormak Lazım’ programın Uzak Fizikçisi, Araştırmacı-Yazar Taşkın Tuna’yı konuk etti. 

Tuna 21 Aralık'ta Şirince'de kıyamet kopmayacağına inananları hayretle karşıladığını söyledi.

Canlılar gibi, yıldızlar gibi Güneş’in de bir gün öleceğini söyleyen Tuna, ama Güneş’in bilim dünyasına göre 5 milyar yıl sonra yok olacağını öne sürdü.

Programda, önümüzdeki cuma gününe denk gelen 21 Aralık 2012’nin Maya Takvimi’ne göre kıyamet günü olarak ilan edilmesi tartışmaları ele alındı.

Türkiye’de sadece İzmir’in Şirince ilçesinin bu kıyametten etkilenmeyeceği ve Şirince’de o gün konaklayacaklar arasında Özal Ailesi, Ünlü Sosyetik Süreyya Yalçın, Hollywood Aktörü Tom Cruise gibi isimlerin de yer alacağı iddialarını hayretle karşıladığını belirten Tuna; “Şirince’ye akın edenler saf, Albert Einstein’in bir sözü vardır: “İki şey sonsuzdur: Evren ve insanların saflığı. Aynen öyle bir durum söz konusu” dedi.

Kendisine 21 Aralık ile ilgili özellikle entelektüel kesimden soru geldiğinin altını çizen Tuna, şu açıklamaları yaptı: “İnsanlar bir şeye inanma eğiliminde. Maya Takvimi’ne göre 21 Aralık 2012 günü kıyamet kopacakmış. Bunda da çeşitli senaryolar var. Babiller’e göre Marduk gezegeni dünyaya çarpacakmış. Marduk’un yörüngesini, tüm gezegen sistemini yarıp Güneş’in çekim gücünü de bertaraf ederek Dünya’nın çekim gücünü de aşarak gezegenimizi karpuz gibi ikiye ayırması zaten fiziken mümkün değil. Bilime, uzay fiziğine, Astronomi’ye, Kozmoloji’ye inanıyorsak böyle kulaktan dolma bilgilere inanmamalıyız. Tüm gezegenlerin hareketleri, yörünge üzerindeki dönüş hızları, tamamen dakiktir ve saniyesi saniyesine hesaplanmıştır. Sapma söz konusu değil.”

KIYAMET DÜNYADA DEĞİL TÜM EVRENDE KOPACAK

Marduk diğer adıyla Marduk’un dünyayı ikiye bölüp yok edeceği iddialarının gerçek dışı olduğunu vurgulayan Taşkın Tuna, evrende böyle bir gezegenin olmadığını da belirtti. Tuna şu açıklamaları yaptı: “En son 1932’de Plüton keşfedildi. O da küçük olduğu için gezgen olup almadığı hala tartışma konusu. Ayrıca kıyamet kopacaksa sadece Dünya’da değil tüm evrende kopacaktır. Evren sürekli genişlemektedir. Genişleme sonsuza kadar mı devam edecek yoksa birdenbire durup evren kendi içine kapanıp bir sona doğru mu gidilecek? Bu bilimsel dünyada tartışılan bir sorudur. ‘Omega Noktası’ buna denir. Bugün bu nokta 1’dir. Evrenin genişlemesini kontrol eden iki mekanizma var: Kütle çekim kuvveti. Big Bang’tan sonra ikinci bir iç enerji vardır. Eğer kütle çekim kuvveti daha az olursa, iç enerji daha fazla olursa evren sonsuz zamana kadar genişleyecek demektir. Ya da kütle çekim kuvveti iç enerjiden daha fazla olursa evren kendi içine kapanacaktır. Bu ‘Kapalı Evren Modeli’dir. İslam dünyası buna inanıyor.”

KIYAMETİN KOPMASINA 5 MİLYAR YIL DAHA VAR

Canlılar gibi, yıldızlar gibi Güneş’in de bir gün öleceğini söyleyen Tuna, ama Güneş’in bilim dünyasına göre 5 milyar yıl sonra yok olacağını öne sürdü. Kur’an-ı Kerim’deki bu durumun “Gökyüzü gül gibi kızardığı zaman haliniz nice olur” ayetiyle belirtildiğini söyleyen Tuna, kıyamet günü Dünya’nın aşırı sıcaklık seviyesine ulaşacağını ifade etti. Son olarak Tuna, 21 Aralık’ta insanların boyut atlayacağı düşüncesini de ‘Tek kelimeyle komik’ olarak tanımladı.