BIST 10.471
DOLAR 32,82
EURO 35,21
ALTIN 2.448,98
HABER /  GÜNCEL

Kıvanç'a, göre AK Parti mutsuz

Yerel seçimler yaklaşırken ANAR'ın yaptığı son araştırmada oyları yüzde 50'sinden fazlası Ak Parti'yi gösteriyor. Bu iyi sonuca rağmen AKP yöneticilerinin yüzü gülmüyor.

Abone ol

Yerel seçimlerin yapılmasına az bir zaman kala, bu yönde yapılan araştırmalarda hız kazandı. ANAR'ın yaptığı son araştırmada ise AK Parti oyların yüzde 50'sinden fazlasını aldı. Bu iyi sonucun AK Partili yöneticileri sevindirmesi beklenirken ise yüzlerinde düşen bin parça.

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Taha Kıvanç'ta bugünkü köşesinde politikacıların ne kadar garip insanlar olduğununa değinerek, AKP'lilerin sürekli artan desteğin sevincini neden doya doya yaşayamadıklarını anlatıyor.

Kıvanç köşesinde AK Parti'nin bu sevinci yaşayamamasına sebeb olarak yersiz eleştirileri gösteriyor.

Kıvanç, ekonomideki iyileşmeyi görmeyen Türkiye'deki en büyük holdinglerden birini yöneten kişiyi ise şöyle eleştiriyor:

"Ülkemizin en büyük holdinglerinden birini yöneten kişi, hele holding bünyesinde bir yatırım/finans kuruluşu olduğunu da hatırlarsak, piyasalarda yaşanan akıl almaz canlanmadan habersiz görünüyor... Olacak şey değil. Özellikle, "Türkiye bugün önemli bir tarihsel dönemeçte bulunuyor" cümlesi beni müthiş rahatsız etti. "

Kıvanç yazısında Hürriyet ve Milliyet gazetelerini de eleştiriyor.

"Hürriyet ve Milliyet gazeteleri Ak Parti hükümetinden hoşlanmıyor, haberleri kullanış tarzları bunu ele veriyor. Oysa, hükümet, en kritik noktada Doğan Grubu'nu rahatlattı ve borç ödemelerini 2007 yılına kadar 'öteledi'..."

İşte, Taha Kıvanç'ın başlıklı yazısı: