BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Kitabını getirmeyene sınıf dayağı

Sözleşmeli öğretmen, ders kitabını evde unuttuğunu söyleyen öğrenciye ‘akılalmaz’ bir ceza uyguladı.

Abone ol

Selçuklu’ya bağlı Tepeköy İlköğretim Okulu’nda sözleşmeli öğretmen olan Huriye A.’nın (36), öğrencisi Feyza O.’yu (7) ders kitabını getirmediği için sınıftaki öğrencilere tek tek tokatlattığı iddia edildi. Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, olayla ilgili soruşturma başlattı ve öğretmeni görevden aldı. İddiaya göre, Tepeköy Beldesi’ndeki okulda sözleşmeli öğretmen olarak derse giren Huriye A., geçen hafta perşembe günü Feyza O. adlı öğrencinin ders kitabını getirmediğini gördü. Huriye A., Feyza O.’ya ders kitabını neden getirmediğini sordu. Evde unuttuğunu söyleyen öğrenciye inanmayan öğretmen, küçük kızı tahtaya kaldırarak sınıftaki 28 öğrenci arkadaşına tokatlattı.

Eve gidince ailesi, küçük kızın yüzündeki şişlik ve kızarıklıkları sordu. Feyza, durumu ailesine anlatınca olay jandarmaya taşındı. Aile, küçük kızı sağlık ocağına götürerek darp raporu aldı. Ardından öğretmen hakkında şikayette bulundu. Jandarma Huriye A.’nın ifadesini aldı. Huriye A. ile ilgili adli süreç devam ediyor. Bu arada İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin de iddianın araştırıldığını belirterek “Soruşturma başlatıldı. Sözleşmeli öğretmen, hemen görevinden alındı” dedi.

Stres bozukluğu olur 

Çocuk Psikiyatristi Doç. Ayten Erdoğan “Dayak yiyen ve tokat atan çocuklar, durumdan olumsuz etkilenir. Sınıf arkadaşlarınca dövülmek çok kötü bir travma etkisi yaratır. Travma sonrası, her iki tarafta da stres bozukluğu yaşanacaktır. Okula gitmeyi istememe, soğuma durumları ortaya çıkar. Çocuklar tedaviye ihtiyaç duyacaktır” dedi.