BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Kışanak'tan kan donduran iddia

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak CNNTürk'te gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu

Abone ol

İNTERNETHABER.COM/ BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak, Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde meydana gelen olayları CNN TÜRK'te Şirin Payzın'a değerlendirdi,

Olayların "çözüm sürecine denk gelmesi provokatif olduğunu düşündürtüyor" diyen Kışanak, "Polisin saldırganlarla yanyana fotografları vardır" iddiasında bulundu.

Kışanak, bu fotoğrafların incelenmesi gerektiğini ve İçişleri Bakanlığı'nın bu konuda soruşturma açması gerektiğini söyledi.

BDP'YLE İLGİSİ YOK

Kışanak 'toplanın gidelim' çağrısının BDP ile ilgisi olmadığını söyledi ve ekledi:

''Hiç bizden çağrı gelmemiştir. Biz orada sukuneti sağlamak için çaba sarfediyoruz. Bizim partimizden öğrenci olan kişilerin otobüslere doldurulup ortaya götürüldüğü yalandır. Giden arkadaşlarımız olayları önlemek için oraya gitmişlerdir."

CHP İÇİN ÇABA SARF EDECEĞİZ

Komisyon için AK Parti ve CHP'li vekillerle görüştüklerini de söyleyen Kışanak CHP için çaba sarf edeceklerinin de altını çizdi.

Kışanak, ''Biz komisyonun kurulması aşamasında gayret ettik. CHP umuyorum kendi içinde tartışır ve komisyona üye verir. BDP, CHP'yi ikna etmek adına girişimde bulunur. Biz gayretlerimizi sürdüreceğiz.'' dedi.

 REKTÖRLÜKTE BİR ÖNLEM ALABİLRİDİ

Biz Diyarbakır'da yaşanan durumu ortadan kaldıran durduran sağduğu çağrısı yapan varsa yanlış yapan bunlar konusunda önleyici olan bir tutum bekliyoruz. Ben bir takım kötü niyetli zeminler üzerinde hareket edildiğini ve bazı yerlerden bu işin kışkırtıldığını düşünüyorum. Ortaya çıkan fotoğraf bunu söyletiyor.

Rektörlükte bir önlem alabilirdi. Öğrencileri sakinleştiren yaklaşım içinde olabilirdi. Polisin de rektöründe tutumu dikkat çekicidir. Hükümetin polislere soruşturma açması lazım. Hükümette hepimiz kadar bu türlü provakatif şeylerin yaşanmaması için görevlidir.
Çıkan olaylarda rektörlük bir insiyatif almadı.

BDP'LİLERİN ÖĞRENCİLERİ OTOBÜSLERELE ORAYA TAŞIYACAĞI İDDİASI

Hiç bizden çağrı gelmemiştir. Biz orada sukuneti sağlamak için çaba sarfediyoruz. Bizim partimizden öğrenci olan kişilerin otobüslere doldurulup ortaya götürüldüğü yalandır. Giden arkadaşlarımız olayları önlemek için oraya gitmişlerdir. Biz o öğrencileri kurtarmak için oraya gittik. Bugünde çatışma çıktıktan sonra oraya gidip önleme çalışmaları yaptık. Bu iddiayı söyleyenlerin ortaya koyabileceği kanıt yoktur partimizden böyle bir çağrı olmamıştır. Eşbaşkanımız Demirtaş Twitter hesabından açıklama yapmıştır.

BDP CHP'Yİ İKNA EDEBİLECEK Mİ?

Araştırma Komisyonu kurulma aşaması ile birlikte biz CHP'li ve AK Partili vekillerle görüşme yaptık. CHP'yi katabilmek için. Herkesin özgür geleceğe ihtiyacı var el birliği ile bunu gerçekleştirelim. CHP'nin sürece destek vermesi gerektiğini ve MHP'nin kışkırtıcı söylemlerine son vermesi çağrısı yapıyoruz.

Biz komisyonun kurulması aşamasında gayret ettik. CHP umuyorum kendi içinde tartışır ve komisyona üye verir. BDP CHP'yi ikna etmek adına girişimde bulunur. Biz gayretlerimizi sürdüreceğiz.