BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.442,84
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kış lastiği her araç için zorunlu mu?

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım açıkladı. Bu yıl toplu taşıma araçlarına şart olan kış lastiği, ilerde bütün araçlar için zorunluluk olacak.

Abone ol

Ulaştırma Bakan Binali Yıldırım, Atatürk havaalanı ile kış lastiği zorunluluğu üzerine kafalardaki karışıklığı giderdi. Havaalanının kapatılacağı yönündeki iddia boş çıktı. Kış lastikleri ise ilerde diğer araçlara da zorunlu kılınacak. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ilgaz Dağı Tüneli Temel Atma Töreni'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

KIŞ LASTİĞİ TAKMA TARİHİ ÖNE ALINABİLİR

Yıldırım, kış lastikleri ile ilgili dün Resmi Gazete'de yönetmelik yayımlandığının hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu:

''Bu yıldan itibaren 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında kış şartlarına uygun kar lastiği mecburiyeti getirildi. Bu süreler kış şartlarında değiştirilebilir, öne alınabilir, ertelenebilir. Şu anda ilk etapta şehirlerarası çalışan yolcu ve yük taşımaya yönelik büyük araçları kapsıyor.

ARAÇLARA DA ŞART OLACAK

İleriki yıllarda diğer araçlara da yaygınlaştırılacak. Denetimlerde amaç ceza yazmak değil, vatandaşların tedbirli olup olmadıklarını tespit etmek. Hem onların sıkıntı yaşamalarının önüne geçmek hem de taşıdıkları yolcuların mağdur olmamasını sağlamak. Bunun için araçlar durdurulacak, tedbirli olmayan araçlara yol devam izni verilmeyecek. Ama bu konuda ısrar olursa ceza da verilecek. Ceza miktarı 500 liradır.''

ATATÜRK HAVAALANI NE OLACAK?

İstanbul'a yapılacak 3'ncü havalimanının ardından Atatürk Havalimanı'nın kapatılacağı ile ilgili haberleri de değerlendiren Yıldırım, ''Biz duyumlara göre iş yapmayız. Biz ne yapacağımızı biliriz. Çok büyük kapasiteli, yeni bir havalimanı yapacağız. Havalimanı yapıldıktan sonra Atatürk Havalimanı da daha küçük ölçekli olarak hizmete devam edecek'' dedi.

SİBER GÜVENLİK STRATEJİSİ

''Devlet kurumlarının siber saldırılara dayanıklı olmadığı'' yönündeki haberlere ilişkin soru üzerine de Yıldırım, ''Koordinasyonu bakanlığımızda olmak üzere ilgili tüm kurum ve bakanlıklarla çalışarak siber güvenliğe yönelik her türlü tedbiri alacak çalışmaları başlattık. İlk işimiz, Aralık ayı içinde Türkiye'nin Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi Belgesi'ni yayımlayacağız. Buna göre de diğer önlemleri alacağız'' diye konuştu.

ÖRGÜTE İNAT HİZMETE DEVAM

Yıldırım, bölücü terör örgütünün, bölgeye hizmetlerin gitmemesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, ''Bölge insanını sömürmek için hiçbir fırsatı kaçırmıyor. Bunlar, ne yaparsa yapsın, biz milletimize doğudakine batıdakine 780 bin kilometrekarelik vatan toprağında ocağını tüttüren, yaşayan vatandaşlarımıza hizmet götürmeye devam edeceğiz'' dedi.