BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.497,16
HABER /  GÜNCEL

Kırşehir, Kırıkkale ve Ankara'da deprem

Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde meydana gelen deprem Ankara ve Kırıkkale'de de hissedildi. Depremde, Çiçekdağı'nda bazı kerpiç evlerin zarar gördüğü belirtilirken, şu ana kadar herhangi bir can kaybının olmadığı belirtildi.

Abone ol

KIRŞEHİR'de dün akşam saatlerinde meydana gelen deprem Ankara ve Kırıkkale'den de hissedildi. Çiçekdağı ilçesinde meydana gelen 5 şiddetindeki deprem sonrası, köylerdeki bazı evlerin hasar gördüğü belirtildi.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, dün saat 19.40'ta merkez üssü Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesi olan 5 büyüklüğündeki deprem meydana geldiği belirtildi.

AFAD: BAZI KERPİÇ EVLERDE HASAR OLUŞTU

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkez üssü Kırşehir'in Çiçekdağı İlçesi'nde meydana gelen ve en büyüğü 5.0 olarak tesbit edilen depremler sonrası ilçedeki bazı kerpiç evlerde hasar oluştuğunu belirtti. Deprem nedeniyle herhangi bir can kaybı ve yaralı olmadığını bildirilen AFAD açıklaması şöyle:

"10 Ocak 2016, Kırşehir / AFAD-TDVM'den (Türkiye Deprem Veri Merkezi) alınan verilere göre, Kırşehir ilinin, Çiçekdağı ilçesinde, 10 Ocak saat 19:40'da 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin gerçekleştiği noktaya en yakın yerleşim yerinin, 0,69 km. ile Kırşehir ili, Çiçekdağı ilçesinin Hacıduraklı köyü olduğu tespit edildi. Yer kabuğunun 14,74 km. altında gerçekleşen deprem sonrası yapılan görüşmelerde, depremin şiddetli hissedildiği Çiçekdağı ilçesine bağlı köylerde bulunan bazı kerpiç evlerde hasar oluştuğu belirlendi."

KIRŞEHİR VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Kırşehir Valiliği, merkez üssü Çiçekdağı ilçesi olan depremle ilgili açıklama yaptı.

Kırşehir Valiliği'nden yapılan açıklamada, merkez üssü Çiçekdağı ilçesi olan depremde ağır hasar ve yaralanmalar olmadığı belirtildi. Açıklamada, “Merkez üssü Çiçekdağı ilçesi olan 5.4’lük depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır. Ekiplerimiz bölgede faal halde durumu kontrol etmektedir” denildi.

Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde deprem sonrası şoka giren 2 kişi ise İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak müşahede altına alındı.