BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.308,38
HABER /  DÜNYA

Ruslar intikamlarını mandalinadan aldı!

Ruslar, sınır ihlali yapan uçağının düşürülmesinin intikamını bu kez de Türkiye'den gelen mandalinalardan aldı. Rus yetkililer market market gezerek Türkiye'den ithal edilen ürünleri toplayarak imha etti.

Abone ol

Rusya, Türkiye'den ithal edilen ürünlerin peşine düştü. Federak Güvenlik Servisi, Stavropol bölgesinde denetim yaparak Türkiye'den alınan ürünleri imha etmeye başladı. 

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) elemanlarının bölgede tüm süper market ve mağazaları gezerek İnozemtsevo yerleşim birimindeki “Lenta” market zincirinde Türkiye’den ithal edilen mandalinaları bulduğu açıklandı. 250 kilogram mandalina boş bir alana taşınarak buldozerle ezildi. Göstermelik ilk Türk tarım ürünleri imha operasyonu Rusya televizyonu tarafından da halka gösterildi.

ÜRÜNLER KAÇAK SAYILDI

Kameraların karşısına çıkan Rusya Tarım Ürünleri Denetim Dairesi müfettişi açıklama yaparak, “Mandalinalar Türkiye’ye yönelik yasakların yürürlüğe girdiği 1 Ocak tarihinden sonra Rusya’ya bir şekilde getirilmiş. Kasaların üzerinde paketleme tarihi 4 Ocak görünüyor.

Rusya’ya giriş tarihi ise 5 Ocak. Dolayısıyla bu ürün kaçak sayıldığı için sahibinin gözü önünde buldozer ile ezilerek kullanılamaz hale getirildi” ifadelerini kullandı.