BIST 9.770
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.431,22
HABER /  GÜNCEL

Kırmızı fularlı kız gerçeği! Karayılan mecbur kalmış ve...

KANDİL'e çıkan kırmızı fularlı kız Ayşe Deniz Karacagil'in dün ölüm haberi gelmişti. Karacagil'in Rakka'da çatışmada öldüğü söylenmişti. Kırmızı fularlı kızın Kandil'den Rakka'ya nasıl gittiği ortaya çıktı. Karayılan mecbur kalmış.

Abone ol

Aslen Ispartalı olan ve Antalya'da yaşayan Ayşe Deniz Karacagil Antalya'da Gezi eylemlerine katılmış ve orada çekilen bir fotoğrafı ile kamuouyunda kırmızı fularlı kız olarak tanınmıştı. 2013 yılında tutuklanan Ayşe Deniz Karacagil, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılınca Kandil'e gitmişti. 

Hakkında 98 yıla kadar hapis cezası istenen Ayşe Deniz Karacagil'in PKK'ya katıldığı ortaya çıkınca konu günlerde kamuouyunu meşgul etmişti. Terör örgütünün vitrin süsü olarak kullandığı Ayşe Deniz Karacagil, bir süre sonra Kandil'de büyük rahatsızlıkların da kaynağı oldu. 

MURAT KARAYILAN TORPİL YAPINCA...
Ayşe Deniz Karacagil'i himayesine alan PKK elebaşı Murat Karayılan, onu Avrupa'dan sorumlu özel kalem müdüresi yaptı.  "Destan Yörük" kod adı verilen Ayşe Deniz Karacagil, özel muamele görünce kamptaki diğer kadın teröristleri kazan kaldırdı.

TELSİZDEN İSYAN BAYRAĞI AÇTILAR
PKK'nın kadın yapılanması olan YJA-Star'a bağlı kadın teröristler Ayşe Deniz Karacagil yüzünden Karayılan'a karşı telsizden isyan başlattı. Türkiye istihbarat birimlerince kaydedilen telsiz konuşmasında, Kandil'deki Harun kampında bulunan kadın teröristler "Cemal" kod adlı Karayılan'a, "Senin Destan Yörük nerede Cemal, müdür olmaya mı geldi". "Senin için Destan Yörük'ten başka kadının önemi yok mu". "Senin Destan Yörük neden cephede değil Cemal başkan". "Destan Yörük burayı İstiklal Caddesi mi sanıyor" şeklinde protestolarını sürdürdü.

MECBUREN RAKKA'YA YOLLADI
Murat Karayılan tepkiler üzerine Destan Yörük kod adlı Ayşe Deniz Karacagil'i Kandil'den uzak bir noktaya Suriye'ye yolları. PKK'nın Suriye'deki kolu YPG'ye postalanan Ayşe Deniz Karacagil orada da ateşe sürüldü. YPG'de "Destan Temmuz" kod adını alan Ayşe Deniz Karacagil, 3 gün önce Rakka'da bir çatışmada öldürüldü. 

Ayşe Deniz Karacagil kamuoyunun dikkatini güzelliği ile çekmişti. Terör örgütü PKK da onun bu yönünü kullandı. Karayılan onu 'özeline' aldı. Örgütte isyan çıkınca da genç kızı ateşin ortasına atttı. Ayşe Deniz Karacagil, Rakka'da öldü.