BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,83
ALTIN 2.440,98
HABER /  GÜNCEL

Kırkpınar’a sel tehdidi

Trakya Bölgesi’nde son bir haftadır etkisini arttıran yağışlar nedeniyle Tunca Nehri’nin debisi artarken, Kırkpınar Güreş alanına girişi sağ...

Abone ol

Trakya Bölgesi’nde son bir haftadır etkisini arttıran yağışlar nedeniyle Tunca Nehri’nin debisi artarken, Kırkpınar Güreş alanına girişi sağlayan Fatih Köprü’sünün de büyük bölümü suya gömüldü.
Edirne’de akşam saatlerinde debisi artan Tunca Nehri’nin yanında bulunan Adalet Kasrı civarında su çevreye yayılmaya başladı. Kırkpınar Güreş alanına girişi sağlayan Fatih Köprü’sünün büyük bölümü sular altında kaldı. Fatih Köprü’sünden yayılan sular Adalet Kasrı ve Güreş alanına doğru ilerlerken Edirne Belediyesi ekipleri ise suyun önüne geçebilmek için çalışma başlattı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, "Son bir haftadır mevsim normallerinin üzerinde artan yağışlardan dolayı su akacağı tarafından çok ciddi su taşması oldu. Suyun saniyede 1074 metreküp hızı var. Edirne Belediyesi olarak suyun kepçelerle başka yöne aktarılmasını ve Yağlı Güreşlerin yapılacağı meydana girmemesi için çalışmalar yapıyoruz. Yağmur yağmaya devam ederse ciddi şekilde sorun olacağını düşünüyoruz şuan için güreşleri etkileyecek bir durum söz konusu değil. Kırkpınar’ın en iyi şekilde yapılabilmesi için belediye olarak gerekli önlemleri aldık" dedi.
(İHA)