BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,77
ALTIN 2.433,26
HABER /  DÜNYA

IŞİD'in saldırıları uzaydan bile görülüyor

IŞİD'in Beyci Rafinerisi saldırısı NASA'nın uyduları tarafından uzaydan görüntülendi.

Abone ol

IŞİD'in Irak'ı kalbinden vurmak için düzenlediği Beyci rafineri saldırısının uzaydan görüntülenmesi saldırının büyüklüğünü gözler önüne serdi.

ABD Uzay Araştırma Dairesi Başkanlığı (NASA) uyduları IŞİD'in Beyci rafineri saldırısının uzay görüntülerini paylaştı.

EN STRATEJİK SALDIRI

On gün önce Musul kentini bir gecede ele geçiren IŞİD Irak'ın stratejik hedeflerine yöneldi. Bu bağlamda Beyci kasabasını ele geçiren radikal İslamcı militanlar, Irak'ın hayat damarı olan en büyük rafinerisine ağır silahlarla saldırdı.

BEYCİ KİMİN KONTROLÜNDE?

Dün Irak Ordusu Sözcüsü General Kasım el-Musavi,IŞİD militanlarının rafineriden püskürtüldüğünü ve 40 militanın öldürüldüğünü açıklamasına rağmen olay yerinden ajanslara ulaşan fotoğraflarda durumun pek de öyle olmadığı görülüyor.

beyci-rafinerisi-saldirisi-uzaydan-goruntulendi-6173307_8559_m.jpg

DUMANLAR UZAYDAN GÖRÜNTÜLENDİ

En dikkat çekici fotoğrafların başında NASA'nın servis ettiğ saldırının uzay görüntüleri geliyor. Cihatçı militanlar rafinerinin üç ana girişinden ikisini kullanarak havan toplarıyla saldırınca alev topuna dönen rafineriden yükselen dumanların uzaydan bile görülmesi saldırının büyüklüğünü tüm çıplaklığıyla gözler önüne serdi.

beyci-rafinerisi-saldirisi-uzaydan-goruntulendi-6173307_1782_m.jpg 

"BEYCİ'NİN BÜYÜK BÖLÜMÜ IŞİD'İN KONTROLÜNDE"

Rafineri çatışmasında geçici ateşkes ile tahliye edilen 300 kişilik grubda yer alan işçilerden birisi yaptığı açıklamada Sünni militanların rafinerinin büyük bölümünde kontrolü elinde tuttuklarını söyledi. IŞİD militanlarının rafineriye yakın bölgelerde Irak ordusundan ele geçirdikleri humveelerle kontrol noktaları oluşturdukları, giriş ve çıkışı yasakladıkları belirtildi.

Beyci rafinerisindeki belirsizlik sürdüğü sürece, Irak'taki benzin krizi giderek büyüyecek.