BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,95
ALTIN 2.504,74
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kırkağaç'ta 'saanen keçisi' dağıtıldı

Kırkağaç Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Gelenbe Kasabasında 9 aileye toplam 108 saanen cinsi keçi dağıtıldı.

Abone ol

Kırkağaç Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan hayvancılık projesi kapsamında Gelenbe Kasabasında 9 aileye toplam 108 saanen cinsi keçi dağıtıldı.

Gelenbe beldesi otogarında yapılan dağıtım törenine İlçe Kaymakamı Ali Sırmalı, İlçe Emniyet Müdürü Mithat Uysal, İlçe Jandarma Komutanı Ayhan Gül, İlçe Tarım Müdürü Melikşah Taşkın, Gelenbe Belediye Başkanı M. Ali Uyar, İlçe Tarım Müdürlüğü görevlileri ve hak sahibi vatandaşlar katıldı. Hak sahiplerine çekilen kura ile 11 dişi 1 erkek teke olmak üzere 12'şer adet saanen cinsi keçiler teslim edildi.

İlçe genelinde son 3 yılda uygulanan hayvancılık projeleri kapsamında bin 300 küçükbaş, bin 200 büyükbaş hayvan dağıtıldığını belirten Kaymakam Sırmalı, “ Bu projeleri gerçekleştirmekteki amacımız köylerimizde, beldelerimizde ve ilçe merkezinde yaşayan vatandaşlarımızın ekonomik durumlarının iyileştirilmesidir.

İlçemiz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından uygulanan kırsal kalkınma projeleri ve sosyal riski azaltma projelerinden oldukça faydalanmıştır. Küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığın yanı sıra seracılık ve bodur meyvecilik alanlarında da bu zamana kadar 10 milyon TL civarında projeler gerçekleştirilmiştir.

Bu projelerin hazırlanmasında ilçe Tarım Müdürü ve personeline projelerin uygulanmasında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personeline ve projelerin onaylanmasında büyük katkısı bulunan Manisa Milletvekili Sayın Recai Berber’e teşekkür ediyorum. Hak sahibi vatandaşlarımıza da hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.