BIST 10.177
DOLAR 32,37
EURO 34,71
ALTIN 2.400,83
HABER /  DÜNYA

Kırım'daki askeri birlikler boşaltılıyor

Kırım Özerk Cumhuriyeti'ndeki Ukrayna'ya bağlı birliklerdeki askerlerin bazıları, birliklerini terk ederek Ukrayna'ya dönüyor.

Abone ol
Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlığını ve Rusya'ya katıldığını ilan eden Kırım Özerk Cumhuriyeti'ndeki Ukrayna'ya bağlı birliklerdeki askerlerin bazıları, birliklerini terk ederek Ukrayna'ya dönüyor.
 
Başkent Akmescit yakınlarındaki Perevalne'de bulunan Ukrayna üssündeki askerlerden bazıları, ellerinde bavul, poşet ve askılıklarla kışlaları terk ediyor.
 
Bazıları şehirlerarası otobüslerle, bazıları ise kışla önünde kendilerini bekleyen aileleri ya da arkadaşlarının araçlarıyla bölgeden ayrılıyor.
 
Adını vermek istemeyen kadın asker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisi ve kocasının Rus olduklarını, burada vatani görevlerini yerine getirdiklerini, olanların ardından kendilerine sunulan seçeneklerden Ukrayna'ya gitmeye karar verdiklerini belirterek, "Burada kalanlar Rus ya da Ukraynalı fark etmez, sonuçta hain olarak anılacaklar" dedi.
 
Kışlada kalmak isteyen askerlerden biri ise "Ben, ailem, onların aileleri hepimiz buralıyız. Bir yere gitmeyeceğim. Burada kalarak görevime devam edeceğim" dedi.
 
Adını vermek istemeyen bir rütbeli asker de saat 10:00 sularında askerlerin toplanarak kendilerine seçim yapmaları konusunda duyuru yapıldığını söyleyerek, askerlerin mart maaşlarının peşin ödendiğini, kendilerine yapılan duyuruya göre, gitmek isteyenlerin Ukrayna'ya dönebileceklerini ya da istifa ederek kışladan ayrılabileceklerini, bunun için evrak işlemlerini bitirmeleri emri verildiğini ifade etti.
 
Rusya tarafının, birliklerdeki askerlere Kırım'da kalarak Rusya ordusuna katılmaları, istifa etmeleri ya da Ukrayna'ya dönerek görevlerine orada devam etmeleri şeklinde üç öneri sunulduğu belirtilmişti.