BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,62
ALTIN 2.412,41
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon'da gerekçeli karar çıkıyor

Ergenekon davasında gerekçeli karar hafta sonu tamamlanarak UYAP'a yükleneceği açıklandı.

Abone ol
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi,  Ergenekon davasının gerekçeli kararının yazımının istenilen düzeyde olmasa da tamamlandığını, hafta sonu da dahil çalışılarak kararın redaktesinin tamamlanmasına müteakip en kısa sürede imzalanıp UYAP'a yükleneceğini ve ilgililere tebliğinin sağlanacağını bildirdi. 
 
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden yapılan yazılı açıklamada, 5271 sayılı CMK ve 6526 sayılı yasada 15 gün içerisinde gerekçeli kararın tamamlanması gerektiği hususunda hüküm olmasına rağmen belirlenen bu süre içerisinde Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 230. maddesinde aranan şartları taşıyan bir gerekçe yazılabilmesindeki zorluk dikkate alınarak, mahkeme tarafından HSYK'dan süre talep edildiği hatırlatıldı. 
 
Bugün itibariyle 15 günlük sürenin dolmakta olduğu vurgulanan açıklamaya, şöyle devam edildi: 
 
"Mahkememiz, CMK 230'da öngörülen gerekçeli kararda bulunması gereken hususları dikkate alarak, kararımızı hazırlamaktaydı. Bu kapsamda yaptığımız çalışmalarla da kararın büyük bir bölümü tamamlanmıştır. Mahkememiz, kanunlarda yer alan bu hüküm ve HSYK'nın açıklamalarını dikkate alarak gerekçeli kararın yazımının tamamlanması yönünde büyük bir gayret ortaya koymuş ve bugünkü tarih itibariyle kararını istenilen düzeyde olmasa da tamamlamıştır. Hafta sonu da dahil çalışılarak kararın redaktesinin tamamlanmasına müteakip, en kısa sürede mahkememizin yazmış olduğu gerekçeli karar imzalanıp UYAP'a yüklenecek ve ilgililere tebliği sağlanacaktır." 
 
Gerekçeli kararın binlerce sayfa olduğu bildirildi.