BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Kırgızistan'da tv binasını yaktılar!

Kırgızistan'da kargaşa devam ediyor: Eylemciler Celalabad'da bir TV binası yakıldı

Abone ol

Kırgızistan'ın güneyinde Kırgızlar ile Özbekler arasında başlayan çatışmalar bugün karanlığın çökmesiyle Celalabad kentine sıçrarken, kentteki bir televizyon binasının ateşe verildiği bildirildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, ülkenin güneyindeki üçüncü büyük kent olan Celalabad'ta, bir televizyon kanalına ait bina tamamen yandı.

Özbek asıllı iş adamı ve eski milletvekili Kadircan Batırov'a ait olduğu bilinen Kırgız Özbek Üniversitesi binası da kundaklandı, şehirde birçok dükkan ve iş yerinin ateşe verildiği kaydedildi.

Akipress haber ajansının haberinde, kent merkezinde polislerin görülmediği, Oş ile Celalabad kentleri arasında bir polis karakolunun kimliği belirsiz kişiler tarafından basıldığı ve polislere ait eşya, giyim ve silahlara el konulduğu duyuruldu. Sözkonusu polis karakolunun çatısından bazı kişilerin vatandaşlara ve araçlara rastgele ateş ettiği de bildirildi.

Oş'taki çatışmalarda 71 kişinin öldüğü, 976 kişinin yaralandığı, Celalabad kentinde de 6 kişinin öldüğü, 50 kişi yaralandığı bildiriliyor.

Kırgızistan;ın Özbekistan;a sınırı olan Oş ile Calalabad;ta olağanüstü hal ve sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Buna rağmen güvenlik güçleri şiddetin önünü kesemiyor.