BIST 10.557
DOLAR 32,18
EURO 35,14
ALTIN 2.429,99
HABER /  DÜNYA

Kırgız Başbakan Erdoğan'a nasıl hitap etti?

Başbakan Erdoğan'ın ziyareti sırasında Kırgızistan Başbakanı Almazbek Atambayev sık sık 'Tayip Ağabey' diye hitap etmesi dikkat çekti

Abone ol

Kırgızistan Başbakanı Almazbek Atambayev, Başbakan Erdoğan’ın ziyaretinden dolayı mutluluktan uyuyamadığını söyleyerek, “Çok sevindim. Kardeşimiz, ağabeyimiz geldi. Zor zamanlarda da, iyi zamanlarda da her zaman konuşuyoruz, Sayın Tayyip Ağabey ve Sayın Başbakanımız her zaman arkamızda” dedi.

KIRGIZ MECLİSİ’NDE KONUŞTU

‘Biz de 65 yılda demokraside zorlu kesitler yaşadık’

Başbakan Tayyip Erdoğan, Kırgızistan Meclis Başkanı Ahmetbek Keldibekov ile görüşmesi ardından Kırgızistan Parlamentosu Cogorku Keneş’te Kırgız milletvekillerine hitap etti. Erdoğan meclise konuşmasında ünlü Kırgız yazar Tölögön Kasımbek’in “Ruhun bir, dilin bir/ dinin bir, adetin bir/ alışverişin, yazarın/ atanın yattığı mezarın/ içmeye alıştığın suyun bir/ aşın, düğünün, toyun bir/ Bir atanın çocukları... İşte bizler de, tıpkı bu büyük yazar gibi sesleniyor; toyunuz, toyumuzdur... Kederiniz, kederimizdir diyoruz...” dizelerini okudu. Erdoğan, şöyle konuştu:

“Türkiye olarak, demokratikleşme tecrübemizi, kardeş Kırgız devletiyle her fırsatta paylaşacağımızı, Türkiye, çok partili sisteme 1946 yılında, yani 65 yıl önce geçti. 65 yıl boyunca sorunlar yaşadığımız, kesintiler yaşadığımız, zorlu süreçlerden geçtiğimiz dönemler oldu. Ancak, özellikle son 8 yılda gerçekleştirdiğimiz cesur reformların da sayesinde, bugün ileri demokratik standartlara daha fazla yaklaşmış bir Türkiye’yi inşa ettik. Elimizdeki tüm imkanları sizlerle paylaşmayı bir kardeşlik görevi addediyoruz.

TÜRKÇE MARŞ: Erdoğan, konuşmasının sonunda Kırgız Milli Marşı’nın bir bölümünü önce Kırgızca sonra da Türkçe okudu ve “Algalay ber, Kırgız el, Azattıktın colunda, Örkündöy ber, Ösö ber, Öz tagdırın kolunda. Haydi Kırgız Halkı, Haydi Hürriyete, Ayağa kalk ve doğrul, Kaderini çizmeye” dedi. Erdoğan, ayakta alkışlandı.