BIST 10.655
DOLAR 32,20
EURO 35,04
ALTIN 2.525,13
HABER /  GÜNCEL

Kiracılar buna üzülür

Devlet Bakanı Abdüllatif Şener'den kiracıları üzecek bir açıklama geldi!

Abone ol

Devlet Bakanı Abdüllatif Şener'den kiracıları üzecek bir açıklama geldi: Kira artışına sınır getirmemiz mümkün görünmüyor.

***
Şener'den 3 mesaj

1- Borçlarımızı erken ödeme düşüncesi yok 2- Enflasyon Mayıs ayından itibaren geriler 3- Kira artışına sınır getirmek mümkün değil.

Neler söyledi?
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele kapsamında alınan önlemleri açıklamak için düzenlediği basın toplantısında, kamuoyunun gündemindeki 3 konuda net mesajlar verdi. IMF'ye olan borçlar, kira artışları, Nisan'da yüksek çıkan enflasyona değinen Şener'in mesajları şöyle:

'İPTAL EDİLMİŞTİ'
KİRA ARTIŞLARI: Enflasyonda dikkate alınan konu, evin yeni bir kiracıya öncekine göre hangi artışla kiralandığıdır. Kimseye, "100 YTL'den kiracı çıktı. Şimdi, yüzde 10 artışla evini kiraya ver" diyemezsiniz. Daha önce bu yönde alınan bir karar, Anayasa Mahkemesi'nce iptal edildi. Serbest piyasa ekonomisinde kira artışlarına sınır getirmek mümkün değil. Böyle bir düzenleme düşünmüyoruz.

EKONOMİK DENGELER...
IMF: Yapılan açıklamalar, borcun tamamını bir defada kapatıp, IMF ile ilişkiyi sona erdirme yönünde değerlendirilmemeli. Ekonomi güçlü yapıya kavuştu. Yüksek döviz rezervi var. Makro ekonomik dengeler iyi. Standby anlaşmasının süresi dolana kadar programı sürdüreceğiz. Borçlarımızı ödeyecek durumdayız. Ancak erken ödeme düşünmüyoruz.

'SAPMA YOK'
ENFLASYON: Nisan'da piyasa beklentilerinin üstünde çıktı. Petrol fiyatlarının önemli etkisi oldu. En fazla fiyat artışı görülen kalemlerden biri de giyim. Mevsimsel değişim oldu. Fiyatlarda, bu değişiklikten kaynaklanan artış var. Mayıs'tan itibaren enflasyonda gerileme ve düşüş bekliyoruz. Enflasyonun gidişatında sapma yok. Yıl sonunda hedef alınan bantta bir enflasyonun gerçekleşeceği düşünülüyor.