BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kim bu 30 TL'ye tenezzül eden başkan!

MHP Genel Sekreteri Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, SGK Başkanı Fatih Acar'ın maaşına 30 TL performans ücreti eklemesini Meclis gündemine taşıdı

Abone ol

MHP Genel Sekreteri Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, SGK Başkanı Fatih Acar'ın kendi performansını kendisi takdir ederek maaşına 30 TL performans ücreti tahakkuk ettirdiğini belirterek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e, "Bu hukuki ve etik midir? 30 TL'ye tenezzül eden bir Kurum Başkanının Türkiye'nin en büyük bütçeli kurumunu yönetmesi sizi rahatsız etmiyor mu" diye sordu.

MHP'li Büyükataman Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi.

Bu güne kadar görev yapan hiçbir SGK Başkanının kendine performans ödemesi tahakkuk ettirmediğini belirten Büyükataman, SGK Başkanı Fatih Acar'ın ise performansını kendisi ölçerek kendisine parasal karşılığı 30 TL olan 5 puanlık performans ödemesi tahakkuk ettirildiğini söyledi.

YANIT BEKLEYEN SORULAR

Büyükataman şu sorulara yanıt istedi:

"Bir Başkanın kendi kendisine performans takdir etmesi hukuki ve etik midir? Bu ödemenin karşılığı olan yaklaşık 30 TL'ye tenezzül eden bir Kurum Başkanının Türkiye'nin en büyük bütçeli kurumunu yönetmesi sizi rahatsız etmemekte midir?

Daha öncede Kamu Görevlileri Etik Kurulu tarafından konakladığı otelin ücretini kuruma ödettiği için etik davranmadığına karar verilen Fatih Acar'ın 5 puanlık performans ödemesinden kendi kendini faydalandırması hukuki ve etik değilse inceleme başlatılması düşünülmekte midir?

Fatih Acar'dan önceki kurum başkanları bu ödemeden faydalanmış mıdır? Faydalanmamışlarsa bu ödemeden kendi kendini faydalandırmaya çalışan Fatih Acar hakkında inceleme başlatılması düşünülmekte midir?

Fatih Acar'ın Başkan Vekilliği döneminde bizzat Fatih Acar'ın talebiyle kaç adet lojman rezerv (boş) olarak tutulmuştur ve bu lojmanların rezerv olarak boş bir şekilde tutulmasından dolayı (lojman kirası, yakıt vb.) ne kadar kurum zararı oluşmuştur?

Ayrıca, oluşan bu zarar için ilgili hakkında bir inceleme başlatılması düşünülmekte midir? Lojmanların rezerv olarak tutulması uygulamasından ne zaman vazgeçilmiştir?

Fatih Acar'ın makam aracı olarak kullandığı araç kuruma mı aittir? Kuruma ait değilse hangi banka tarafından ne karşılığında kullandırılmaktadır?

SGK'ya ait (Kurumunuzca kiralananlar dahil) kaç adet araç Bakanlığınıza tahsis edilmiş ve Bakanlığınızca kullanılmaktadır? Bu şekilde bir kullanım hukuki midir?"