BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Kilolu çocuk ayrımcılığa uğruyor!

Yale Üniversitesi’nin araştırması, tedavi programıyla kilo vermeye çalışan gençlerin, yalnızca arkadaşları değil, anne-babaları ve öğretmenleri tarafından da ayrımcılığa maruz bırakıldığını ortaya koydu.

Abone ol

Pediatrics dergisinde yayımlanan araştırma ayrımcılığın, kilo vermeye çalışan gençlerin tedavisindeki etkisini anlamaya yönelik kapsamlı çalışma olarak dikkat çekiyor.

Fazla kilolu gençler, okullardaki asıl zorbalığı genellikle diğer öğrencilerin yaptığını; ancak beden eğitimi öğretmenleri ile spor takımı antrenörleri (%42), ebeveynler (%37) ve sınıf öğretmenlerinin de (%27), söz ve davranışlarıyla kendilerini kötü hissetmelerine yol açtığını belirtiyor. Kilo yüzünden yaşanan mağduriyet; genellikle alay etme, görmezden gelme, dışlama, siber-zorbalık ve fiziksel agresyon uygulamalarının sonucunda ortaya çıkıyor.

KİLOLU GENÇLER ZORBALIĞA MARUZ KALIYOR

ABD’deki 2 ulusal zayıflama kampında tedavi gören, ergenlik çağındaki 361 genç üzerinde yapılan araştırmada; katılımcılara kilo nedeniyle yaşadıkları mağduriyetin türü ve kapsamı hakkında sorular yöneltildi. Gençlerin çoğu, en çok okul ortamında kendileriyle dalga geçildiğini ve zorbalığa maruz kaldıklarını söylerken, kilosu daha yüksek olan gençlerin mağduriyetinin de daha fazla olduğu görüldü.

Gençlerin çoğu, 1 yıl süreyle zorbalığa maruz kaldığını belirtirken, bazıları 5 yıl ve fazla süreyle mağdur edildiğini ifade etti. Bazı gençler ise kilo verseler bile bu durumun devam ettiğini belirtti.