BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.434,95
HABER /  GÜNCEL

Kilis'te askeri alanda patlamalar! Son dakika haberler var

KİLİS'te askeri personelin kaldığı belirtilen geçici konteyner bölgesinde saat 04.00 sıralarında yangın çıktı ardından şiddetli patlamalar meydana geldi. Yangın 5 saatte söndürülebildi. İşte Kilis'ten gelen son dakika haberler.

Abone ol

KİLİS'te askeri bölgede çıkan yangın korku yarattı. Patlama sesleri Kilis kent merkezine kadar geldi. Kilis Valiliği'nden gelen son dakika açıklamaya dumandan zehirlenen 10 asker hastaneye kaldırıldı. Askerlerin sağlık durumalarının iyi olduğu belirtildi.

Kilis- Gaziantep karayolunun 15'inci kilometresinde, Fırat Kalkanı’nda görevli Özel Kuvvetler Komutanlığı ile başka birliklere bağlı askerlerin kaldığı geçici askeri birlikteki konteynerlerde saat 04.00 sıralarında bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle mühimmatın bulunduğu depoya sıçrayan yangın, patlamalarla birlikte genişledi. İhbarla birlikte bölgeye çok sayıda sağlık, itfaiye ve kurtarma ekibi ile güvenlik gücü sevk edildi.

Polis ve jandarmalar bölgede önlem alıp Kilis-Gaziantep karayolunu çift yönlü trafiğe kapattı. Kilis ve Gaziantep’ten belediyeler ile sanayi bölgelerinden sevk edilen itfaiye ekipleri ve Orman Genel Müdürlüğü'ne ait helikopterle yangına karadan ve havadan müdahale edildi. Karadan patlamalar nedeniyle ekiplerin güçlük çektiği yangına, Orman Genel Müdürlüğü'nün helikopteri, yakın mesafede bulunan Seve Barajı'ndan yangın bölgesine su taşıdı.

10 ASKER DUMANDAN ETKİLENDİ

Yangında birlikte bulunan askerler kısa sürede tahliye edilirken, dumandan etkilenen 10 asker sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne taşındı. Acil serviste oksijen tedavisi uygulanan askerler, taburcu edildi.

FIRAT KALKANINDA GÖREVLİ ASKERLER KALIYOR

5 SAATTE SÖNDÜRÜLDÜ, MÜHİMMATLAR PATLATILDI

Takviye ekiplerin de müdahalesiyle yangın yaklaşık 5 saatte güçlükle kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının sürdürüldüğü bölgede patlamalarla birlikte çevredeki arazilere sıçrayan mühimmatlar, güvenlik güçleri tarafından kontrollü şekilde patlatılarak imha edildi. Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan ve Belediye Başkanı Hasan Kara'nın da olay yerinde inceleme yaptığı bölgedeki yangının soğutma çalışmaları sürdürülüyor.

BÜYÜK HASAR

Sabaha karşı çıkan ve karadan ile havadan yoğun müdahale sonucu 5 saatte kontrol altına alınan yangında askerlerin kaldığı çok sayıda konteyner, yanarak kullanılamaz hale geldi. Askerlere ait eşyalar ile araçların da kullanılamaz hale geldiği yangın yerinde ekipler malzemelerin tahliyesi için de çalışma yaptı.

KİLİS VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA: CAN KAYBI YOK

Kilis Valiliği'nden yapılan açıklamada, yangında can kaybının olmadığı, dumandan etkilenen 10 askerin hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Valilik açıklaması şöyle:

"Kilis- Gaziantep karayolunun 15'inci kilometresinde askeri birliğin barınma merkezinde yangın çıkmış, yangın rüzgarın etkisiyle mühimmatın bulunduğu depoya sıçrayarak patlamaya ve yangının büyümesine yol açmıştır. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Dumandan hafif derecede etkilenen 10 askerimiz Kilis Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmış olup, Kilis ve Gaziantep itfaiye ekiplerinde söndürme ve soğutma çalışmasına başlanmıştır."