BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,82
ALTIN 2.442,11
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kilis'te 60 kişiye iş müjdesi!

İŞKUR ile Kilis Çevre ve Orman İl Müdürlüğü işbirliği ile Toplum Yararına Çalışma Projesi projesi kapsamında, 60 işçiye ile 3 aylık iş imkanı sağlandı.

Abone ol

İŞKUR ile Kilis Çevre ve Orman İl Müdürlüğü işbirliği ile Toplum Yararına Çalışma Projesi projesi kapsamında 60 işçi ile 3 aylık Dümmüllü dağı yamacının ağaçlandırması yapılacak.

TYÇP kapsamında İŞKUR ile Kilis Çevre ve Orman İl Müdürlüğü arasında yapılan ortak proje kapsamında 60 işsiz vatandaşa iş imkanı sağlandı.

Çevre ve Orman İl Müdürü İbrahim Metin, Kilis'te, hem istihdam oluşturmak hem de Polateli ilçesinde bulunan Dümmüllü Dağının ağaçlandırılması için İŞKUR İl Müdürlüğü ile birlikte TYÇP proje hazırlayarak sunduklarını belirterek, "İŞKUR İl Müdürlüğünün de gayretleri ile projemiz kabul edildi. Bu sayede bugün burada 60 kişiye iş vermenin ve Dümmüllü dağını ağaçlandırarak çevreye katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aynı zamanda bu, 60 kişinin iş sahibi olması ve geçici istihdamının sağlanması demektir.Bu projenin ilimize ve çalışacak vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, projenin hazırlanmasından bu aşamaya kadar getirilmesine kadar emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye İş Kurumu Kilis İl Müdürü Ahmet Özçil ise, İŞKUR'un işsiz vatandaşların iş sahibi olabilmesi için ürettiği projelerle umut olmaya devam ettiğini belirterek, "İŞKUR'un açtığı TYÇP sayesinde işsiz vatandaşları iş sahibi yaptıklarını ve aynı zamanda kamuya ait alanların ağaçlandırılması, bakım, onarım ve çevre düzenlemelerinin yapılmasını sağlandı. İŞKUR Kilis İl Müdürlüğü ve Kilis Çevre ve Orman İl Müdürlüğü yeni bir projeye imza atarak, işsiz olan 60 vatandaşımıza iş kapısını aradık.

TYÇP sayesinde Polateli ilçemiz sınırları içersinde bulunan Dümmüllü Dağının ağaçlandırılması sağlanmış olacaktır. Başvuru süresinin 20 Eylül 2010 tarihinde sona erdiği projede, yapılan seçmeler sonucunda asil olarak belirlenen vatandaşlarımız 1 Ekim 2010 tarihinde iş başı yaptılar. Vatandaşlarımıza yönelik açmış olduğumuz kurslar ve projelerde istenilen seviyeyi yakalamış bulunmaktayız. İŞKUR ile Kilis Çevre ve Orman İl Müdürlüğü arasında yapılan bu ortak proje kapsamında 60 işsiz vatandaşımıza, geçicide olsa bir iş imkanı sağlanmış olacaktır"
dedi.

TYÇP kapsamında İŞKUR ile Kilis Çevre ve Orman İl Müdürlüğü arasında yapılan ortak proje kapsamında 60 işsiz vatandaşın iş imkanına kavuşması için Çevre ve Orman İl Müdürü İbrahim Metin ile İŞKUR Kilis İl Müdürü Ahmet Özçil, arasında protokol imzalandı.