BIST 10.173
DOLAR 32,24
EURO 35,14
ALTIN 2.470,95
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Erzurum, kış oyunlarına hazırlanıyor

Kış aylarında Erzurum'da yapılacak olan Universiade 2011 kış oyunları öncesi tesisler civarında son hazırlıklar tamamlanıyor.

Abone ol

Erzurum 2011 Genel Koordinatörlüğü Çevre Komitesi, şehir merkezi ve kış oyunları için yapılan tesis civarında bulunan başıboş hayvanların toplanarak, hayvan barınağına yerleştirildiğini bildirdi.

2011 Universiade Genel Koordinatörlüğünce yapılan yazılı açıklamada, Erzurum 2011 Genel Koordinatörlüğü Çevre Komite Başkanı Zeynep Eren başkanlığında düzenlenen etkinlikte, kent merkezinde bulunan başıboş hayvanlar toplanarak, Büyükşehir Belediyesine ait hayvan barınağına yerleştirildiği belirtildi.

Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesinin de destek verdiği çalışma neticesinde, toplanan başıboş hayvanlara, yerleştirildikleri barınaklarda kısırlaştırma ve aşılama işlemleri uygulandığı ifade edildi.

Çevreye duyarlı organizasyon

Erzurum 2011 Genel Koordinatörlüğü Çevre Komite Başkanı Eren, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunlarının çevreye duyarlı bir organizasyon olduğunu söyledi.

Hayvanları korumak için başta kış oyunları tesisleri olmak üzere kent merkezinde bulunan başıboş hayvanları kontrollü bir şekilde toplayarak Büyükşehir Belediyesine ait hayvan barınağına yerleştirdiklerini belirten Eren, bu çalışmanın gelecek günlerde ve oyunlar döneminde de devam edeceğini bildirdi.