BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,82
ALTIN 2.429,92
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kilis'den uzayın derinliklerine yolculuk

Gap Bölge Kalkınma İdaresi'nin öncülüğünde düzenlenen Astronomi Yolculuğu'na Kilis'de ilgi yoğundu.

Abone ol

Başbakanlık GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın (BKİ) koordinesinde düzenlenen ''Uzayın Derinliklerinden Tarihin Geçmişine GAP Astronomi Yolculuğu'' programına etkinlikleri çerçevesinde, Kilisliler, teleskop ile gökyüzünü seyretme imkanı buldular.

Etkinlik kapsamında Kilis'e gelen bilim adamları ve astronomi öğrencileri tarafından Cumhuriyet Meydanı ve Şeyh Muhammed Bedevi Türbesi mevkilerine teleskoplar yerleştirildi. Gözlemlere Kilisliler, yoğun ilgi gösterirken, etkinliğe katılan vatandaşlar gözlem bitimine kadar defalarca ayı ve gökyüzünü seyrettiler. Jüpiter ve Ayı daha yakından gören vatandaşlara, gezegenler ve uyduları hakkında genel bilgilerin de verildiği gözlem etkinliğinde, çocuklar kadar anne ve babalar da eğlenip, bilgi sahibi oldular.

Çocuklarıyla geldiler

Uzay gözlemine Kilislilerin aileleri ve çocukları ile iştirak etmeleri, Kilislilerin uzaya olan ilgi ve merakının ne denli yüksek olduğunun bir göstergesi oldu. Havanın bulutlu olması ve Ayı'n erken batması nedeniyle gözlemlerde bazı aksaklıklar yaşansa da, yapılan etkinlikten vatandaşların memnun ayrıldıkları gözlendi.