BIST 10.270
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.401,29
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu'nun otobüsü çekildi

Beşiktaş Meydanı'nda 1 Mayıs için toplanan ve aralarında CHP'lilerin de bulunduğu grup ile polis arasında gerginlik yaşandı.

Abone ol

İSTANBUL Beşiktaş'ta 1 Mayıs için toplanan ve aralarında CHP'lilerin de bulunduğu grup ile polis arasında gerginlik yaşandı.

Polis, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Taksim Meydanı'nda kutlamak amacıyla Beşiktaş'ta toplanan grubu, "Burası toplanma yeri değildir. Valiliğimiz 1 Mayıs için Yenikapı ve Kadıköy meydanlarını belirlemiştir. Dağılın" sözleriyle uyardı.

Polis, trafiğe kapatılan Barbaros Meydanı'nda park halinde bekleyen CHP'ye ait 2 seçim otobüsünün kaldırılmasını istedi.

Bazı CHP'liler ile Halkın Kurtuluş Partisi üyelerinden oluşan grup, Beşiktaş Barbaros Meydanı'nda toplanmaya başladı.

YENİKAPI VE KADIKÖY MEYDANLARI

Güvenlik güçleri, "Burası toplanma yeri değildir. Valiliğimiz 1 Mayıs için Yenikapı ve Kadıköy meydanlarını belirlemiştir. Burası kutlama yapılacak yer değildir. Dağılın" şeklinde anonslar yapıyor.

Polis, trafiğe kapatılan Barbaros Meydanı'nda park halinde bekleyen CHP'ye ait 2 seçim otobüsünün kaldırılmasını istedi.

screen-shot-2014-05-01-at-8.52.42-am.png

Partililer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'a gelmesi halinde bu otobüslerden birini kullanacağını, diğerinin ise basın mensuplarına ayrıldığını ifade etti. Polis ise dün geceden bu yana otobüslerin kaldırılmasını istediklerini ancak uygulanmadığını belirterek, çekici çağırdı. Çekici, otobüsleri kaldırmak için çalışma başlattı.

Bu sırada CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın da aralarında bulunduğu grup, çekicinin önüne oturarak, otobüsün kaldırılmasına izin vermedi. Uyarıları dikkate almayan grubu, çevik kuvvet ekibi kalkanlarla bölgeden uzaklaştırdı.

screen-shot-2014-05-01-at-9.50.55-am.png
Bu olayın ardından otobüs, çekici ile alandan kaldırıldı. Diğer otobüs ise partililer tarafından CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı'nın önüne park edildi.

Beşiktaş'tan fotoğraflar için TIKLAYIN

 POLİSTEN YAKA PAÇA MÜDAHALE

Polis, CHP'lilere müdahale ederek yoldan kaldırmaya çalıştı. Bazı CHP'liler yaka paça yolun kenarına alındı.

ENGEL OLMAK İSTEYENLERE GÖZALTI

Barbaros Bulvarı girişinde bulunan CHP otobüsü polis tarafından çektiriliyor. Otobüsün çekilmesini engel olmak isteyenler ise gözaltına alındı.

screen-shot-2014-05-01-at-8.46.06-am.png

POLİS'TEN DAĞILIN UYARISI

Polis, CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı önünde toplanan grupa da "Dağılın" çağrısı yaptı.

CHP'lİ VEKİLDEN POLİSE YUMRUK

Yaşanan arbedede sırasında polise yumruk atan Tanal'ın kafasından hafif şekilde yaralandığı ve gözlüğünün de kırıldığı görüldü. Beşiktaş'ta göstericilere müdahaleye hazırlanan polis, CHP Milletvekili Mahmut Tanal tarafından engellendi. TOMA'nın önüne geçen Tanal, "Beni ezmeden bu TOMA buradan hareket edemez" dedi ve yola oturdu.

Polis Tanal ile birlikte TOMA'nın önüne oturanları kaldırmaya çalıştı. Bu sırada yaşanan arbedede Mahmut Tanal da arada kaldı. Tanal'ın yaşanan arbede sırasına çevik kuvvet polisine yumruk attığı görüldü. Mahmut Tanal yaşanan arbedede kafasından yaralanırken, saatinin ve gözlüğünün de kırıldığı görüldü.