BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,00
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu'nun Man Adası iddiasına 190 bin lira tazminat!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Man Adası iddiaları" nedeniyle 190 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Man Adası iddiaları" nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarına 190 bin lira tazminat ödeyeceği öğrenildi. 

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kardeşi Mustafa Erdoğan ve oğlu Ahmet Burak Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu yakınlarının vergi cenneti olarak bilinen Man Adası'nda kurulan bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdiğini ileri sürmüş ve grup toplantısında para transferlerine ait belgeler olduğunu iddia ettiği dekontları göstermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel ise "iddiaların tamamı yalan, gösterdiği kağıtların da tamamı sahtedir" demişti.

Man Adası nerede nereye bağlı Kılıçdaroğlu'na rekor tazminat cezası

MAN ADASI NEREDE? Man Adası (Isle of Man) Britanya ile İrlanda adaları arasında bulunan 572 kilometrekarelik küçük bir ada.

84 bin nüfuslu ada ne Birleşik Krallık'a ne de Avrupa Birliği'ne dahil. Fakat ada dışişleri ve savunma alanında Birleşik Krallık'a bağımlı. Birleşik Krallık'ın adayı savunma ve ada adına diplomatik ilişkiler yürütme yükümlülüğü bulunuyor.

Man Adası Birleşik Krallık'ın bir parçası olmadığı için adada Brexit (AB'den ayrılma) referandumunda oy kullanılmadı.

Fakat Man Adası vatandaşları aynı zamanda Birleşik Krallık vatandaşı olarak kabul ediliyor ve bu sayede Birleşik Krallık ve dolayısıyla Avrupa Birliği pasaportuna sahipler.