BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 35,06
ALTIN 2.447,41
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'nun eşi reklam filminde

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu'da CHP'nin seçim reklamında rol aldı

Abone ol

CHP'nin "Çocuk Bütçesi" adıyla çektiği reklam filminde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla birlikte eşi Selvi Kılıçdaroğlu da rol aldı.

Çocukların eğitim eşitliği, yoksullukla mücadelesine karşı "eşit fırsat" sloganıyla öne çıkan film CHP'nin "Çocuk bütçesi" projesini tanıtmak için televizyonlarda yayınlanmaya başladı.

Kılıçdaroğlu 23 Nisan nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında partisinin bu yeni projesini anlattı. Kılıçdaroğlu, CHP'nin "Çocuk bütçesi" adlı bir projesi olduğunu bildirerek iktidarlarında Çocuk Bütçesi ile her çocuğun hayata eşit başlayacağını ve anne babaların rahat bir nefes alacağını ifade etti.

CHP'NİN ÇOCUK RAPORU

Kılıçdaroğlu Çocuk bütçesi projesi nedeniyle Meclis'teki 23 Nisan törenlerine katılmadı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata ile Göksu Lokantası'na giden CHP lideri Kılıçdaroğlu gazetelerin temsilcileri ve bazı muhabirlere CHP'nin Çocuk Politikaları Raporu'nu açıkladı.

ÇOCUKLARA SOSYAL YARDIM

Kılıçdaroğlu, çocukları içinde bulundukları durumdan kurtarmak için projeler ürettiklerini, Aile Sigortası Projesi'nin içine konulan çocuk desteği ve çocuk eğitimi desteği alt bileşenlerinin bu kapsamda olduğunu söyledi. Çocuk desteği ile çocuk başına aylık 45-100 lira, çocuk eğitim desteği ile de aylık 40-60 lira arası yardım öngördüklerini anlatan Kılıçdaroğlu, sigorta kapsamındaki çocukların her eğitim yılı başında kitap ve kırtasiyelerini ücretsiz karşılamayı da taahhüt ettiklerini söyledi.

ÇOCUK BÜTÇESİ NE ANLAMA GELİYOR

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin ''Çocuk Bütçesi'' oluşturacağını ve bu yolla devlet bütçesi içinden çocuklar için yapılan tüm harcamaların ortak bir çerçeve içinde izleneceğini anlattı.

CHP iktidarında tüm okulların tam gün eğitime geçeceğini ve çocuklara sabahları bir kutu süt, öğlenleri ise iki tas yemeğin ücretsiz olarak sağlanacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, bu çalışmanın öncelikle gelir seviyesi düşük bölgelerde uygulamaya konulacağını, daha sonra Türkiye'nin her yerine yayılacağını bildirdi.

ÇOCUK MERKEZLERİ AÇILACAK

Bir diğer çalışmanın ise ''Çocuk Merkezleri''nin açılması olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, bu merkezlerin anaokul çağı öncesi çocuklara hizmet vermeyi amaçladığını kaydetti. Kılıçdaroğlu, ''Bu merkezlere çocuklarımıza gündüz bakım hizmeti vereceğiz. Merkezler sadece çocuklara değil, anne ve babalarına da hizmet verecek. Gebelik rehberliğinden, ebeveynlik rehberliğine, çocuklar ve aile için pedagog desteğine kadar bir çok hizmet bu merkezde sağlanacak. Çocukların doğum sonrası sağlık denetimleri bu merkezler aracılığıyla takip edilecek. Çocuk merkezleri çocuklu ailelerin dayanağı ve destekçisi haline gelecek'' diye konuştu.

OYUNCAKSIZ ÇOCUK KALMAYACAK

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, oyun oynamanın ve oyuncakların çocukların bilişsel, duygusal ve sosyal gelişiminde çok önemli rol oynadığını vurgulayarak, bu kapsamda rapor içinde yer alan projelerden birinin de ''Hiçbir Çocuk Oyuncaksız Kalmayacak'' çalışması olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, ''Oyun hakkının uluslararası belgelerle tanınmış bir çocuk hakkı olduğunu biliyoruz. İşte bu bilinçle oyuncaklar ve oyun alanları Çocuk Merkezleri'nin çok önemli bir parçası olacak. Bununla da yetinmeyeceğiz, çocuklarımıza doğrudan ulaşabilmek için gezici oyuncak kütüphaneleri kuracağız'' diye konuştu.

CHP ÇOCUKLARIN DA PARTİSİ OLACAK

Kılıçdaroğlu, sözlerini ''CHP olarak hiç utanmadığımız, hiç gocunmadığımız, tersine övündüğümüz bir sözümüz var, CHP çocukların partisi. CHP çocukların partisi çünkü biz sosyal demokratların partisiyiz. CHP çocukların partisi, çünkü biz eşitliğin partisiyiz. CHP çocukların partisi, çünkü biz umudun partisiyiz. CHP varsa herkes için var, CHP varsa çocuklar için var'' diyerek tamamladı.