BIST 9.079
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,51
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik FETÖ'den gözaltına alındı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, FETÖ soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alındı. Celal Çelik, FETÖ kanalı STV Digitürk'ten çıkarılınca üyeliğini iptal etmekle itham ediliyor. Ancak o dönem CHP yönetimi bu yönde bir karar almıştı. Celal Çelik hakkında başbakandan da açıklama geldi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alındı. Celal Çelik'in FETÖ'cü olduğu yönündeki ithamlar kamuoyunda çok kabul görmedi. CHP'den sert bir açıklama gelirken başbakan da tek cümlelik bir beyanat verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün avukatlık yapılanmasına yönelik yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Çelik'i Ankara'da gözaltına aldı. Çelik'in adresinde polis ekiplerinin aramaları devam ediyor. Avukat Çelik'in İstanbul'a getirileceği öğrenildi.

DİGİTÜRK ABONELİĞİNİ İPTAL ETTİRMİŞ AMA...

Şüphelinin kapatılan STV, Bugün gibi FETÖ kanallarının Digitürk'ten çıkarılması üzerine, aboneliğini iptal ettirdiği belirtildi. STV ve Yumarcak TV gibi kanallar Digitürk'ten çıkarıldığında CHP tepki için karar almıştı. Gürsel Tekin de parti olarak Digitürk'ü protesto için üyelikleri iptal ettiklerini duyurmuştu. Haliyle bu gerekçe şaşkınlık yarattı.

FATİH GÜRSUL İLE İRTİBATLI

Kılıçdaroğlu'nun avukat Celal Çelik kimdir Yargıtay istifası olay olmuştu!

Avukat Celal Çelik MİT TIR'larının durdurulma sürecinde, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanlarından Fatih Gürsul ile yoğun şekilde irtibatlı olmakla da suçlanıyor.

FETÖ'nün İstanbul Üniversitesindeki yapılanmasına ilişkin 7'si tutuklu 40 sanığın ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan yargılandığı davada Gürsul da tutuklu sanıklar arasında yer alıyor.

Gürsul'un "FETÖ/PDY üyesi olmak" suçundan aranan Ahmet Hamdi Parlak ve MİT tırlarının durdurulmasında rol alan, 8 ayrı suçtan aranan örgütün sivil imamlarından Süleyman Gürbüz ile irtibatlarının olduğu bildirilmişti.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA

Cuma namazı çıkışı Celal Çelik'in FETÖ'den gözaltına alınmasına ilişkin soruyu yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, "Dosyanın içeriğini bilmiyoruz, yargının işidir" ifadelerini kullandı.