BIST 9.080
DOLAR 32,42
EURO 35,21
ALTIN 2.325,69
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu'nun asıl rotası neresi? Bomba Demirtaş iddiası!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü 7. gününe girerken gündeme bomba bir iddia düştü. Kılıçdaroğlu'nun Maltepe'den sonra rotayı Edirne'ye kıracağı söyleniyor. Kılıçdaroğlu Selahattin Demirtaş'a mı gidiyor?

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'dan başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nde 7. güne girdi. İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için başlayan yürüyüşle ilgili bomba bir iddia kulislere düştü.

İddiaya göre Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü İstanbul Maltepe Cezaevinde noktalanmayacak. Kılıçdaroğlu rotayı oradan Edirne'ye kıracak ve Selahattin Demirtaş için yürüyüşünü uzatacak.

Peki bu iddia doğru mu? Kılıçdaroğlu Demirtaş'a mı gidiyor?
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan gelen yanıt iddiaları yalanlar nitelikte oldu. Kılıçdaroğlu katıldığı FOX TV'deki canlı yayında "adalet yürüyüşü"nün HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevine uzanıp uzanmayacağına ilişkin soruya, "Böyle bir hazırlığımız yok" cevabını verdi. 

HDP İSTERSE ROTA DEĞİŞİR Mİ?
Kemal Kılıçdaroğlu 'böyle bir hazırlığımız yok' dese de bugün Çiğdem Tokeri köşe yazılarından böyle bir plan olduğunu ima etti. Kılıçdaroğlu'na Maltepe’den sonraki hedeflerini sorduğunu yazan Toker, CHP liderinin verdiği “Orada bitmeyecek. Devamı da olacak” yanıtını köşesine taşıdı. Kulislerdeki söylentiye göre de Kemal Kılıçdaroğlu'na yürüyüşü Edirne'ye uzatmaya meyilli. Ancak bu isteğin HDP'den resmi olarak gelmesini istiyor.

HASAN CEMAL TEKLİF GÖTÜRDÜ İDDİASI
İddiaya göre Kemal Kılıçdaraoğlu'na Edirne rotası önerisini götüren isim Hasan Cemal oldu. Medyaya yansıyan iddialara Hasan Cemal twitter üzerinden bugün yanıt verdi ve şunları yazdı;

Aralarında Selahattin Demirtaş'ın da bulunduğu 10 HDP milletvekili, 4 Kasım 2016'dan bu yana cezaevinde. 

7. GÜNDE NELER OLUYOR, KILIÇDAROĞLU NEREDE?

Bolu il sınırına giren Kılıçdaroğlu, beraberindeki partililerle yürüyüşüne devam ediyor. Geceyi Bolu-Ankara il sınırında bulunan Meşeler Yaylası mevkisinde kurulan kampta geçiren Kılıçdaroğlu, elinde taşıdığı 'adalet' döviziyle saat 09.00'da yürüyüşe geçti. 

'Adalet Yürüyüşü'nün 7'nci gününe, Ergenekon ve Balyoz davalarının mağduru olan emekli komutanlar da katıldı. Yürüyüşte 'Amirallere Suikast' soruşturması sırasında ikinci kez tutuklama kararı çıkarılmasının ardından intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın ağabeyi Ahmet Tatar, Balyoz davası mağdurlarından emekli Kurmay Albay Ali Türkşen, emekli Tümamiral Fikret Güneş, emekli Kurmay Albay Bora Serdar ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın kurmay başkanıyken kumpas davalarına tepki olarak istifa eden emekli Koramiral Atilla Kezek gibi isimler yer aldı. 

Adalet Yürüyüşü'nün 7'nci gününe, Manisa'nın Soma İlçesi'nde, 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden maden işçilerinin yakınları da katıldı. İşçi yakınları, başlarına taktığı sarı baretlerle yürüdü. 

BİRLİKTE PANKART TAŞIDILAR

CHP lideri Kılıçdaroğlu ve kumpas davalarının mağdurları, yan yana ve yürüyüş kortejinin en önünde bulunurken, aynı davalar sırasında hayatını kaybeden Ali Tatar, Murat Özenalp ve Cem Aziz Çakmak'ın fotoğraflarının bulunduğu bir pankartı da birlikte taşıdı. 

Geniş güvenlik önlemleri altında devam eden yürüyüşe, çok sayıda milletvekiliyle Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden gelen parti örgütleri de katıldı.

Kadir Gecesi mesajları

Kadir Gecesi okunacak dualar Peygamberimizin duası