BIST 9.732
DOLAR 32,50
EURO 34,78
ALTIN 2.424,36
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu'nu ifadeye çağıran savcıdan 17 Aralık bombaları!

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu "sehven" ifadeye çağıran Savcı Mehmet Demir'in 17 Aralık operasyonuyla ilgili açıklamaları gündeme düştü.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadeye çağırılmasının yankıları sürüyor. Savcılığın ilgili çağrıyı "sehven" yaptığının açıklanmasından sonra Kılıçdaroğlu'nu ifadeye çağıran Savcı Mehmet Demir'in 17 Aralık operasyonuyla ilgili açıklamaları gündeme düştü.

A HABER'DE 17 ARALIK DARBE GİRİŞİMİDİR DEMİŞTİ

Kılıçdaroğlu'nu "sehven" ifadeye çağıran Savcı Demir, 17 Aralık yolsuzluk operasyonu sonrasında "Bu bir darbe girişimidir" diye yazı kaleme almış sonrasında hükümete yakınlığı ile bilinen A Haber’de ilginç açıklamalarda bulunmuştu.

A Haber’deki programda 17 Aralık operasyonunu değerlendiren Savcu Demir, “Sayın Başbakan 17 Aralık'tan sonra hükümete karşı bir darbe girişiminde bulunulduğunu ilan etti, tespit etti ve bunu açıkladı. "Yargı ve emniyetten oluşan bir cunta tarafından darbe girişiminde bulunuluyor" dedi. Kamuoyu da bunu böyle algıladı. Can alıcı soru şu: Darbe teşebbüsü olduğuna kim karar verir? Bu sorunun yasal mevzuat içinde bir cevabı yok. Ancak hukukun temel prensibi ve siyaset bilimi açısından cevabı nettir. Darbe teşebbüsüne maruz kalan iktidar karar verir, ki darbeyi önlesin.” dedi.

CHP HSYK'YA GİDİYOR

Konuyla ilgili harekete geçen CHP'de Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, çağrıyı yapan savcı Mehmet Demir'le ilgili HSYK'ya başvuracaklarını açıkladı.