BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,65
ALTIN 2.391,48
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan şok kaset iddiası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Somali dönüşü siyasette yeni polemik konusu olacak iddialarda bulundu.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Işık Koşaner’i iktidara yakın bir grubun dinlediğini iddia etti. "Kanal 7’ye tam baskın yapılırken bir köstebek haber verdi mi, vermedi mi?" diye soran Kılıçdaroğlu, o köstebeğin Başbakan'a yakın bir isim olduğunu savundu.

Uçakta gazetecilere konuşan Kılıçdaroğlu'nun iddiaları bugün gazetelere manşet oldu. İşte o sohbette öne çıkan başlıklar:

Taraf'ın kösbetek iddiası
Taraf gazetesi köstebeklerin Beşir Atalay’ın İçişleri Bakanlığı döneminde bakanlığın özel kalem müdürü ve Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ile emniyette bir şube müdürü polis olduğunu iddia etti.

İKTİDARA YAKIN BİR GRUP DİNLİYOR VE SERVİS EDİYOR

"İktidara yakın bir grup dinliyor ve servis yapıyor. Benim inancım bu. Bana gelen bazı bilgiler var, ancak sıkıntı yaratmaması için söylemiyorum. Görüntü kasetleri de buna dahil. Bu ayıbı iktidarın ortadan kaldırması lazım. Dinleme mağduru bir başbakanın böyle şeyler yapmaması lazım.

Bulunduğu konumda kalması, kendi kurumuna zarar verecekse ayrılması iyi olur. Bildiğim kadarıyla görevde kalması istendi. Asker şunu düşünmüş olabilir; istifaların getireceği sonuçlar nelerdir? Oturup düşünülüp karar vermişlerdir. Bu olayda tasfiye görüntüsü yok.

HÜKÜMETİN ADAMI OLMASIN

Ben onu Genelkurmay Başkanı olarak görmek istiyorum, hükümetin adamı olarak değil. Görevini yapacak. Tabii siyasi otoritenin emrinde. Ama bir kişiye bağlı Genelkurmay Başkanı havası olmamalı. Yani şak-tak olmamalı. Şu anda öyle bir şey yok zaten, daha çok yeni.

KÖSTEBEK BAŞBAKAN'A YAKIN İSİM

Almanya’da görülen davanın Türkiye’deki ayağı bütün detayıyla ortaya çıkacaktı. Önce savcılar engellendi. Onların hakkında soruşturma açıldı. Şimdi nasıl kapatırız aşamasına getirmek istiyorlar. Ben yine soruyorum. Kanal 7’ye tam baskın yapılırken bir köstebek haber verdi mi, vermedi mi? Köstebek, Başbakana yakın biri bence. Dosyada mutlaka isimleri vardır. Savcıların çıkıp konuşması lazım. Bu davanın asıl failleri AKP ile iç içe. AKP’nin içinde. Eğer köstebek bir bakansa zaten Yüce Divan’a gider.

KÖŞK'E ADAY OLMAM

Cumhurbaşkanı görev süresi 5 yıldır. Cumhurbaşkanlığına aday olmak gibi bir düşüncem yok. Siyasi parti başkanlarının aday olması çok doğru gelmiyor bana. Erdoğan aday olursa da düşüncemiz değişmez, ama saygı duyacağız. Her yurttaş aday olabilir. O da olabilir."

BAŞBAKAN, BAYKAL İÇİN MİT'E TALİMAT VERMEMİŞ

Koşaner’in konuşması karşılıklı yakınma. Olayın insani boyutlarına bakmak lazım. Bunu her kurum yapar. Bürokraside samimi özeleştiriler olabilir. Bu konuşmayı dinleyenler her şeyi dinleyebilir. Dinlemeler, hedef alınan kitle üzerine itibarsızlaştırma yapmak istedikleri kurumlar için de yapılıyor. MHP’deki dinlemelerde farklı şeyler var. ‘Partinin baraj altında kalması’ gibi. Baykal için Başbakan MİT’e talimat verdiğini belirtti. Araştırdık, öyle bir talimat da vermemiş.