BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.430,71
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Sav'a imalı sözler!

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Önder Sav'ın genel sekreterlik koltuğundan inmesiyle sonuçlanan süreci böyle özetledi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Önder Sav'ın genel sekreterlik koltuğundan inmesiyle sonuçlanan parti içi operasyonu, 'ağaçların budanmasına' benzetti.

Kılıçdaroğlu, bayram sabahında Paris'te kendisini takip eden partililer ve gazetecilerle bayramlaştı. Burada soruları cevaplandıran Kılıçdaroğlu, partide gerçekleştirdiği operasyon ve yenileşmeyle ilgili olarak, "Koşullar kendiliğinden oluştu ve bu koşulların gereği yapıldı. Ağaçlar budandıkça büyür. Olumlu oldu, CHP'nin kültürüne de uygun olmuştur. CHP artık iç çekişmelerin olmadığı bir partidir." yorumunda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun "Ağaçlar budandıkça büyür." sözü akıllara merhum başbakanlardan Bülent Ecevit'in CHP liderliği döneminde dillendirdiği, "Bölündükçe arındık, arındıkça güçlendik." ifadelerini getirdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin de üye olduğu Sosyalist Enternasyonal'in konsey toplantısı için geldiği Paris'te, burada yaşayan Türk vatandaşlarıyla da bir araya geldi. Türk başkonsolosluğundaki buluşma sırasında Kılıçdaroğlu, CHP seçmenini 'eğitim düzeyi yüksek ve bilinçli', AK Parti seçmenini ise 'biatçı' olarak niteledi. Yaklaşık 300 kişilik grupla bir süre sohbet eden CHP lideri, vatandaşların sorunlarını dinleyip sorularını cevaplandırdı. Görüşmede, hemşerisi Tuncelili yurttaşların çoğunlukta olması dikkati çekti. Kılıçdaroğlu, 'yeni CHP' söylemiyle ilgili soruları cevaplarken, "Nerede bir değişim olsa illa CHP karşı çıkar, anlayışı var. Artık karşı çıkmıyoruz. Bu tabloyu tersyüz ettik. Yeni CHP, yeni bir anlayış, diyoruz." diye konuştu. CHP dışındaki sol hareketlere yaklaşımı sorulan Kılıçdaroğlu, "Biz Türkiye'ye demokrasiyi getiren partiyiz. Bizim dışımızda sol da olabilmelidir. Ancak dereler, CHP ırmağında birleşiyor. İnşallah bu ırmağı da okyanusa doğru akıtacağız." ifadelerini kullandı. Bir vatandaşın "Başbakan'la ağız dalaşına girmeyin." önerisini de, "Ben de istemiyorum ama bazen mecbur kalıyoruz. Cevap vermeyince de, 'niye cevap vermiyorsun?' diyorlar." şeklinde karşıladı.

KADIN ADAYLARIMIZLA ŞAŞIRTACAĞIZ

Kılıçdaroğlu "Şeriat tehlikesi var mı?" sorusuna ise şöyle cevap verdi: "Tehlike var dersek kendimizi inkâr etmiş oluruz. Tarihte hep geriye gitmek isteyenler olmuştur. Ama hep değişimden yana olanlar kazanmıştır. CHP ileriye gitmenin motorudur." Kılıçdaroğlu, siyasete kadınların katılımı ile ilgili olarak da, "Kadınların CHP'den siyasete ne kadar fazla girdiğini göreceksiniz. Sizleri şaşırtacağız." iddiasında bulundu. Bir partilinin, "Kime sorsam CHP'ye oy verdiğini söylüyor. Peki AKP'ye kim oy veriyor?" sorusuna ise Kılıçdaroğlu, "Hep kendi çevremizle konuşuyoruz. Takım tutar gibi parti tutuyoruz, bu tehlikelidir. 19. yüzyıl politikalarını Türkiye'de 21. yüzyılda uyguluyoruz." cevabını verdi.

CHP lideri ayrıca 10 Kasım'da saat 09.05'te boya sandığını bırakıp ayağa kalkan Zonguldaklı boyacı çocuk Aykut Keskin'i telefonla aradı. Aykut Keskin'e ulaşamayan Kılıçdaroğlu, dedesi ile sohbet etti. İstanbul'da ilik kanseri olan Gül Baydar adlı vatandaşı da arayarak geçmiş olsun dileklerini ileten ve bayramını kutlayan Kılıçdaroğlu, Paris'te yaşayan ressam İsmail Yıldırım'la da telefonla bayramlaştı. Kılıçdaroğlu dün ayrıca ressam Abidin Dino'nun eşi Güzin Dino'yu ziyaret etti.