BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.401,07
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'na bir davette komşudan

Sosyalist Enternasyonel Toplantısı için Fransa'da bulunan CHP lider Kılıçdaroğlu, Yorgo Papandreu ile görüştü.

Abone ol

Sosyalist Enternasyonal Konseyi toplantısı için Paris'te bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, ikili temasları çerçevesinde Yunanistan Başbakanı Papandreu ile görüştü. Yunan lider Kılıçdaroğlu'nu ülkesine davet etti.

Sosyalist Enternasyonal Konseyi toplantısı için Paris'te bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ikili temasları çerçevesinde aynı zamanda Sosyalist Enternasyonal başkanı da olan, Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu ile yaptığı görüşmede, ikili ilişkiler ve Türkiye'nin AB üyelik süreci üzerine konuştu.

Kılıçdaroğlu görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, CHP'nin Sosyalist Enternasyonal'de daha aktif bir şekilde yer almak istediklerini ve bazı toplantılara Türkiye'de ev sahipliği yapmak istediğini Papandreu'ya ilettiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu görüşmede CHP ve PASOK arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi konusunda karşılıklı olarak görüş birliğine vardıklarını da belirtti.

AB SÜRECİNİ DESTEKLİYOR

Toplantının basına açık kısmında konuşan Papandreu ise Türkiye'nin AB üyelik sürecini desteklediklerini ve bu sürecin Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunacağına inandıklarını kaydetti.

Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinin yavaşladığını söyleyen Kılıçdaroğlu, partisinin Türkiye'yi daha demokratik ve özgür kılacak bütün girişimlere destek verdiğini ifade etti.

Bu arada, Papandreu Kılıçdaroğlu'nu Atina'ya davet etti.

Öte yandan, konsey toplantısının son oturumunda konuşan Filistin Ulusal Girişim Genel Sekreteri Mustafa Barguti, Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail'in yaptığı saldırıyla ilgili Sosyalist Enternasyonal'in bir heyet tayin etmemesini eleştirdi.

Filistinli temsilci, Sosyalist Enternasyonal'de bu konuda görüş birliğine varılmasına rağmen, hala bir heyetin oluşturulmamasından rahatsızlık duyduklarını ifade etti.