BIST 10.160
DOLAR 32,21
EURO 34,80
ALTIN 2.428,18
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Öcalan çağrısına şok yorum

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Öcalan'ın silah bırakma mektubunu bakın nasıl yorumladı.

Abone ol

Abdullah Öcalan'ın PKK'ya yaptığı "Silahlı mücadele bitmiştir" çağrısına Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı yorum. CHP lideri bu çağrının silah bırakma olmadığını iddia etti.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Öcalan'ın mektubunda silah bırakma diye bir şey olmadığını medyanın yalan haber yaptığını iddia etti. Kılıçdaroğlu "Bütün medya 'Silahlara Veda' diye başlık attı ancak kimse silahları bırakacağız demedi" dedi.

"Benim muhatabım Recep Tayyip Erdoğan'dır. Çıkıp bu konudaki düşüncelerini açıklama kamuoyuyla paylaşmak zorundadır."

Cumhurıyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da Koç Üniversitesi öğrencileriyle buluştu. Sevgi Gönül Oditoryumunda Üniversite öğrencileriin ülke gündemine ilişkin sorularını yanıtlayan Genel Başkan'a yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Gülseren Onanç ve Gürsel Tekin eşlik etti. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nda Koç Üniversitesi'nde katıldığı konferansı sırasında Abdullah Öcalan'ın mektubu ile ilgili soru soruldu. Kılıçdaroğlu, soruya "Dün Amed'de, Diyarbakır'da okunan mektupla ilgili olarak ben, ana muhalefet genel başkanıyım. Benim muhatabım Recep Tayyip Erdoğan'dır. Çıkıp bu konudaki düşüncelerini açıklama kamuoyuyla paylaşmak zorundadır. Masanın bir ucunda Abdullah Öcalan var, bir ucunda Tayyip Erdoğan var. Görüşüyorlar, pazarlık yapıyorlar. Bize soruyorlar. Ne düşünüyorsunuz diye. Bizim bir şey bilmemiz lazım. Bilmediğimiz bir konuda yorum yapmak istemiyoruz. Düşüncemiz bu. Başbakanın çıkıp konuşma yapması lazım. Bugün belli gazetelerde manşetler var; Silahlara veda. Oysa hiç kimse biz silahları bırakacağız demiyor. Kimsenin kraldan çok kralcılık yapmaya hakkı yok. Halkın doğru haber alma hakkı vardır.

kilicdaroglu-bayrak.jpg