BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,78
ALTIN 2.436,34
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu’ndan Lice yorumu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Lice’deki olaylara ilişkin, "Bu süreç, öyle anlaşılıyor ki Türkiye’yi çıkmaz noktaya getirecek olan b...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Lice’deki olaylara ilişkin, "Bu süreç, öyle anlaşılıyor ki Türkiye’yi çıkmaz noktaya getirecek olan bir süreçtir" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimleri dolayısıyla gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında DSP Genel Başkanı Masum Türker ile bir araya geldi. Ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin ’Diyarbakır’daki Çözüm Süreci Çalıştayı ve Lice’de yaşanan olaylar ile Türk bayrağının indirilmesine’ ilişkin sorusuna, "Türk bayrağını indiren bir hareketi asla ve asla kabul edemeyiz. O bayrak, hepimizin ortak paydasıdır. Bayrak üzerinden siyaset yapılmaz. O bayrağın kırmızı renginde dedelerimizin kanları vardır. Biz öyle biliyoruz. Bayrağı indireceksiniz, siyaset yapacaksınız, doğru değil bu. Asla kabul etmiyoruz. Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda çıkıp konuşmasını bekliyoruz. Gerçi her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına aldığını biliyorum ama bayrak konusunda ne söyleyecek gerçekten merak ediyorum. Biliyorum, gene yalvaracak. Yine ne olursunuz bayrağa saldırmayın diyecek. Bayrağın indirilmesine tahammül edemeyiz. İşin özü budur" cevabını verdi.
Lice’deki olayları değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Olayları yakından inceliyoruz. Oraya milletvekili arkadaşlarımızı gönderdik. Lice’de Diyarbakır’daki gelişmeler nedir ne değildir’ diye. Çünkü hükümet kanadı doğru bilgi vermiyor. Doğrudan milletvekili arkadaşlarımızı görevlendirerek ’Gidin bakın bakalım, tablo nedir’. Bir süreç yaşanıyor. Sürecin ne olduğunu kimse bilmiyor. İki kişi biliyor, masanın bir ucunda Recep Tayyip Erdoğan oturmuş diğer ucunda Abdullah Öcalan oturmuş. İkisi beraber oturmuş konuşuyor. Ne konuştuklarını bilmiyoruz. Ne ödün verildiğini de kimse bilmiyor. İki tarafta da güvensizlik var. Güvensizlik üzerine süreç inşa edilir mi? Bu süreç, öyle anlaşılıyor ki Türkiye’yi çıkmaz noktaya getirecek olan bir süreçtir. Bakın süreci bu şekliyle götürmelerinin nedeni, kişisel kariyer hesabı üzerinden yapılıyor. Bütün bu hesaplamalar. ’Ben nasıl Cumhurbaşkanı olurum’, ’Karşıdaki kişiyi nasıl aldatırım, bunun oyunu alırım’ bunun üzerine inşa ediliyor. Türkiye bu gerçeği görmek zorunda" diye konuştu.
(İHA)