BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,83
ALTIN 2.434,86
HABER /  GÜNCEL

Loğoğlu’ndan Lice açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Lice olaylarıyla ilgili, “Türkiye’de çözüm sürecinin istenilen sonuçları elde etmemesinden dolayı...

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Lice olaylarıyla ilgili, “Türkiye’de çözüm sürecinin istenilen sonuçları elde etmemesinden dolayı tezahürleri olarak görmek lazım” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Lice 2 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, “Çözüm sürecine rağmen gerginleşen, olayların arttığı, kan dökme ve dökülme aşamasına gelen bir durum var. Gerçek durumla çözüm sürecine ilişkin makas giderek açılıyor. Bu bizi kaygılandırıyor. Hiç kimsenin hayatını kaybetmesi istemeyiz. Son gelişmeler sokaklarda kan dökülüyor, Diyarbakır’da çalıştaylar düzenleniyor. İktidar partisinin iddiaları ile olayların akışı birbirini tutmuyor” ifadelerini kullandı.
Kaçırılan çocukların durumuna değinen Loğoğlu, “Çocuklarının bir kısmı dağda olan bir Türkiye var. Niçin Türkiye bu konuda bu noktada, niçin çocuklar dağa çıkarılıyor? Hükümet bu konuda sorumluluğunu üstlenmiyor. Bir planı varsa hayata geçireceksin, sonuç alacaksın, istediğin sonuçları alacaksın” diye konuştu.
Hükümet çözüm planı konusunda daha ciddi noktaya gelmesinin altını çizen Loğoğlu, şunları kaydetti:
“Lafla peynir gemisi yürümüyor. Onun için hükümeti ciddiyete davet ediyoruz. Bugüne kadar ne yaptılar? İçeriği belli olmayan sürekli bir çözüm var. Nereye gitmek istediği belli olmayan bir çözüm süreci var. Kan dökülmüyordu, kan dökülmeye başladı.”
Loğoğlu, Kılıçodaroğlu’nun Almanya ziyaretinin vatandaşlarla bir araya gelmek amacı taşıdığını söyleyerek, Alman medyasının yoğun ilgili gösterdiğini ifade etti.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun muhalefetin çatı aday arayışını eleştirdiğini belirten Loğoğlu, AK Parti’nin yetkililerinin haftalardır Cumhurbaşkanı adayı arayışı içinde olduğunu öne sürerek, “Halkın uygun göreceği, cumhurbaşkanı yemininin hakkını verecek bir cumhurbaşkanı adayı arıyoruz” ifadelerini kullandı.
Irak’ta Musul kentinde gerçekleştirilen saldırılarda değinen Loğoğlu, saldırıların IŞİD kaynaklı olduğunu belirtti. Loğoğlu, Irak petrolünün Türkiye tarafından satışı konusu geliştikçe olayların da geliştiğini belirterek, “Enerji Bakanı’na soruyorum; Ceyhan’da tankerlere yüklenen petrolün alıcıları kimlerdir. Kim alıyor bu petrolü, parası nereye ödeniyor” diye konuştu.
Suriye’de seçimlerin 3 Haziran’da yapıldığını hatırlatan Loğoğlu, “Beşar Esad ülkenin ana arterlerinde hala hakimiyetini koruduğunu anlıyoruz. Suriye’nin geleceğinin belirleme çalışmalarında uluslararası toplum çabalarını durdurmuştur, Cenevre sürecinin hiç durmadan gelişmelere eğilmelidir. Suriye halkına borçluyuz. Suriye halkı acı çekmiştir. Bunun bir an önce son bulması için hepimize büyük görevler düşmektedir” şeklinde konuştu.
Loğoğlu, Türkiye-ABD ilişkilerinde Türkiye üzerinden Esad’a karşı mücadele etmek için Suriye’ye giden kişilerin önemli yer tuttuğunu söyledi. İran Cumhurbaşkanı Ruhani’nin ziyaretini de değerlendiren Loğoğlu, “Türkiye-İran ilişkileri ik komşu ülke için önemlidir. Anıtkabir ziyareti İran ziyareti sırasında gündeme gelmiştir. Israrlı olması gerekirken olmamışlardır” dedi.
Lice’deki olaylar hakkında ise Loğoğlu, şunları söyledi:
“Türkiye’de çözüm sürecinin istenilen sonuçları elde etmemesinden dolayı tezahürleri olarak görmek lazım. Bu olaylar çözüm olmadığı takdirde, maalesef arka arkaya gelebilir. Çözüm süreci neyse bilelim. Biz Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni adres gösterdi. Bugüne kadar TBMM’de hiçbir yetkili tarafından bilgi verilmemiştir. Tek söylenen şey ‘bu konuda iddialıyız, kararlıyız.”
Bölge halkının iktidardan ve PKK’dan daha akılcı harekete ettiğini savunan Loğoğlu, “Burada bütün ümitler İmralı’ya bağlanmış gibi. Çözüm İmralı’da değil, ama çözümün adresi Türkiye Büyük Millet Meclisi” ifadelerini kullandı.
(İHA)