BIST 9.652
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.497,35
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan ilginç Reina katili açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Reina katilinin yakalanmasıyla ilgili partisinin grup toplantısında konuştu.

Abone ol

Kılıçdaroğlu, FETÖ firarisi Adil Öksüz'ün altı aydır yakalanamamasını, 17 gün sonra yakalanan Reina saldırganı üzerinden hükümete dokundurdu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Reina saldırganının yakalanmasını değerlendirirken, "Nasıl polis arkadaşlarımız Reina katilini yakaladılarsa, aynısını Adil Öksüz için de bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

'AYNISINI ADİL ÖKSÜZ İÇİN DE BEKLİYORUZ'

"Reina saldırısını yapan katil yakalandı. İstanbul’daki polis arkadaşlarımıza yürekten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Polis arkadaşlarımızın zor şartlarda görev yaptıklarını biliyoruz. Günün 24 saati çalışıyorlar. Polise askere sıkılan her kurşun millete sıkılmış demektir. Terörü her yerde lanetledik, hep birlikte mücadele edeceğiz. Dik duruşumuzla mücadele edeceğiz. Terörle bizi yıldırmaya çalışacaklar, yılmayacağız. Türkiye’yi ve halkımızı sonuna kadar savunacağız. Nasıl polis arkadaşlarımız Reina katilini yakaladılarsa, aynısını Adil Öksüz için de bekliyoruz. İnşallah onu da yakalarlar.

IŞİD'E SİLAH GÖNDERDİK

Suriye’yi karıştırdık, Irak’ı karıştırdık, İran’la Rusya’yla Libya’yla kavga ettik. TIR’larla silah gönderdik, IŞİD’e silah gönderdik. IŞİD’le kanka olduk. Yapmayın etmeyin, göndermeyin dedik. Biz dünyaya meydan okuyoruz dediler, dünyada kuş uçsa bize sorulur dediler. Şimdi orta doğunun kabile şefleri bile kafa tutuyor. Faturayı kim ödedi? Vatandaşlar ödüyor. Sorumlusu kim, 15 yıldır yönetenlerdir.

MAVİ MARMARA

Mavi Marmara’yı düşünün. Yapmayın etmeyin dedik. Hayır Gazze’ye gideceğiz dediler. Zaten Kızılay var arkadaş. Hayır efendim ablukayı kaldıracağız. Vatandaşlarımız hayatlarını kaybettiler, Türkiye’nin itibarını 20 milyon dolara sattılar. Şimdi yanlış yaptık diyorlar. 20 milyon doları koskoca Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarı satılır mı? Bu soru henüz cevabı verilmiş değil."