BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,77
ALTIN 2.479,26
HABER /  MEDYA

Rotahaber'in Ünal Tanık aslen nereli kimdir?

Gazeteci Ünal Tanık FETÖ operasyonunda gözaltına alındı. Peki rotahaber.com sitesinin sahibi Ünal Tanık kimdir, aslen nereli ve daha önce hangi gazete ve televizyonlarda çalıştı.

Abone ol

YALOVA'da FETÖ'den gözaltına alınan Ünal Tanık, rotahaber.com sitesinin sahibiydi. Rotahaber, 17-25 aralık sürecinde Zaman gazetesini bile geride bırakan radikal yayınlar yapmıştı. Sitenin sahibi olan Ünal Tanık cemaatin televizyonlarında aleni olarak tarafını ortaya koyarken darbe girişimini ardından ise kaçmıştı.

Peki kimdir Ünal Tanık?
Rotahaber.com sitesinin sahibi olan Ünal Tanık aslen Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesine bağlı Harmanlı'dan. 1960 doğumlu olan Ünal Tanık, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü mezunu. Tercüman Gazetesi'nde gazetecilik mesleğine başlayan Ünal Tanık, Meydan ve Türkiye gazetelerinde çalıştı. TGRT'de televizyon haberciliğine başlayan Ünal Tanık, kanall 6 ve Kanal D'de Uğur Dündar’ın yönettiği Arena’da görev yaptı. Kanal 7'de uzun yıllar çalışan Ünal Tanık, haber7.com sitesinin de yöneticiliğini yaptı. Ünal Tanık Haber7 grubundan ayrıldıktan sonra rotahaber.com sitesini kurdu. 17-25 aralık sürecinde Zaman Gazetesi'ni bile sollayan sert ve aleni taraf yayınlara imza atan Ünal Tanık, cemaatin has adamı olduğunu açık bir şekilde gösterdi. 3 çocuk babası olan Ünal Tanık darbe girişiminin ardından kayıplara karıştı.