BIST 8.975
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.293,24
HABER /  GÜNCEL

DEAŞ kritik bölgeyi ikiye böldü! Çatışmalar sürüyor

DEAŞ, Suriye'de 100 bin kişinin yaşadığı Deyrizor ilini ikiye böldü. Bu şehir büyük petrol alanlarına ve stratejik bir öneme sahip. Örgüt, havaalanını ele geçirmeye çalışıyor.

Abone ol

Terör örgütü DEAŞ, Suriye'nin güneydoğusunda Irak sınırındaki Deyrizor ilinde ilerliyor. Kent merkezinde kuşattığı rejim kontrolündeki bölgeyi ikiye bölen örgüt, havaalanını ele geçirmeye çalışıyor.

Deyrizor'daki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, örgüt kuşatma altında tuttuğu kent merkezindeki rejim güçlerine karşı dün gece şiddetli bir saldırı başlattı.

ŞEHİR İKİYE BÖLÜNDÜ

Harabeş, Rusafa, Albunasir, Cirayya, Meysalun, Makabes ve Nişan bölgelerini ele geçiren DEAŞ, böylece rejimin hakim olduğu alanı ikiye bölmüş oldu. Havaalanı çevresinde ve merkezde çatışmalar sürüyor. 

GENİŞ PETROL SAHALARINA SAHİP

DEAŞ, Deyrizor'a 2014'ün ortasında girmişti. Geniş petrol sahalarına ev sahipliği yapan Deyrizor, Fırat nehri kıyısında verimli arazilere sahip.

100 BİN SİVİL YAŞIYOR VE KRİTİK BİR NOKTADA

İlin kent merkezi hariç tümü terör örgütünün elinde. Suriye’nin batısı ve merkezinin Irak ile karayolu bağlantısını sağlaması bu bölgeyi stratejik kılıyor. Örgüt kuşatması altında yaklaşık 100 bin sivil yaşıyor.