BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,96
ALTIN 2.438,60
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kılıçdaroğlu'ndan ilginç ODTÜ tepkisi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk'te ODTÜ'de yaşanan başörtüsü gerilimi değerlendirdi.

Abone ol

İNTERNET HABER - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ODTÜ'de yaşananların başörtüsünden kaynaklanmadığını iddia etti. ODTÜ'de yurtlarında kalan öğrencilerin "fuhuş yaptığı" yönündeki söylemlerin, orada kalan öğrencileri rahatsız ettiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, kılık kıyafet nedeniyle kimsenin öğrenim hakkının engellenemeyeceği söyledi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Enine Boyuna programında Ece Üner moderatörlüğünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. 30 Ağustos resepsiyonuna katılmama nedeninin, ilkesel bir karar olduğunu ve bu tür resepsiyonlara kişisel olarak katılmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in eşinin de kapalı olduğunu; ancak Meclis'teki davete katıldığını hatırlattı. Kılıçdaroğlu, Hayrünnisa Gül ile stadyumdaki törende karşılaştığını ve el sıkıştığını böyle bir iddianın gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

BAŞÖRTÜLÜ ADAYA YEŞİL IŞIK

"Başörtülü aday gösterilirse tavrınız ne olur" sorusuna net cevap vermeyen Kılıçdaroğlu, bu tür konuların siyasetin gündeminden çıkarılması gerektiğini söyledi. İstanbul'da merdiven altı binlerce işletmede, türbanlı kadınların sigortasız çalıştırıldığını, kimsenin buna sesini çıkartmadığını anlatan Kılıçdaroğlu, bu insanların sorunlarıyla kendisinin ilgilendiğini ve bu süreçte kimseyi başörtülü-başörtüsüz ayrımı yapmadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, Merve Kavakçı ile ilgili bir soruya ise halkın oyuyla gelen seçilmiş bir isme, siyaset olarak saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu bu sözlerle ilk kez başörtülü bir adaya yeşil ışık yakmış oldu.

ODTÜ'DEKİ OLAYLAR

Üniversitelerde başörtüsüyle ilgili şu an herhangi bir sorunun bulunmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, eğitim hakkının engellenemeyeceğini yineledi. Etnik kimlik ve din konusunun siyasetin konusunu olamayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, inançların siyasetin içerisinde yer aldığı zaman çatışmanın çıkabileceğini ileri sürdü. 

ODTÜ'deki olayları milletvekillerin araştırdığını ve olayın iç yüzünün farklı olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, ODTÜ yurtlarıyla ilgili ortaya atılan iddiaların oradaki çocukları rencide ettiğini söyledi. İşte Kılıçdaroğlu'nun o sözleri;

"Türbanlı öğrencilere tepki gösterildiğini düşündük. Bugün milletvekili arkadaşlarıma talimat verdim. Nitekim oradaki olayların türbanla bir ilişkisi yokmuş. Hatta ODTÜ'de başörtülü öğrenciler var. Yurt konusunda bir tartışmanın olduğu ifade edildi. Orada stant açmak isteyen öğrenciler zaten öğrenci değilmiş. 

Öncelikle üniversite yurtlarında kalan öğrencileri rahatsız etmeyeceksiniz. "Burada fuhuş yapılıyor, çocuklar merdiven altlarına bırakıyor" diye orada propaganda yapamassınız. Oradaki kızlarımızı rencide edersiniz. Kılık kıyafet konusunda kimsenin eğitim hakkı alınmamalıdır. 

1.20130909004426.jpg