BIST 8.730
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.234,21
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Soros’la masaya niçin oturduğunu açıklasın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Osman Kavala ile ilgili “Soros artığı” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a "Siz Soros’la hangi gerekçeyle fotoğraf çektirdiniz ve aynı masaya oturdunuz? En büyük Sorosçu Erdoğan’dır. Soros’la masaya oturdu. Onunla kim bilir ne pazarlıklar yaptı?" diye yanıt verdi.

Abone ol

Muhtarlar, sivil toplum kuruluşları, esnaf ve vatandaşla buluşmak üzere Kars’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada T24’ün gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Osman Kavala ile ilgili “Soros artığı” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “En büyük Sorosçu Erdoğan’dır” yanıtını verdi.

"Soros’la masaya niçin oturduğunu açıklasın"

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 10 büyükelçinin Osman Kavala çağrısına verdiği "Bu Soros artığını savunanlar, bunu nasıl bıraktırırız gayreti içindeler. Bizim bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz" yanıtıyla ilgili soru üzerine şunları söyledi:

“Gazeteci Erdoğan’a şu soru soruyu sordu mu acaba? Siz Soros’la hangi gerekçeyle fotoğraf çektirdiniz ve aynı masaya oturdunuz? En büyük Sorosçu Erdoğan’dır. Soros’la masaya oturdu. Onunla kim bilir ne pazarlıklar yaptı? Erdoğan’ın, Soros’la masaya niçin oturduğunu, hangi gerekçeyle oturduğunu çıkıp millete anlatması lazım. Dışarıdan Türkiye’ye müdahaleyi doğru bulmam. Biz kendi sorunumuzu kendimiz çözeriz. Nitekim bu ülkeye demokrasiyi ilk seçimlerde getireceğiz. Bunu bütün dünya, batısı da doğusu da bu gerçeği görecekler.”

Kılıçdaroğlu'nun sözünü ettiği görüşme

Kılıçdaroğlu'nun sözünü ettiği fotoğraf 2003 yılı ocak ayında İsviçre'de Davos zirvesine ait. Erdoğan, Soros'un Türkiye'de eğitim projelerine girmesi için görüşme yapmıştı.

Hedefteki isim Soros 

Soros İngiltere'de 1992'de Merkez Bankası'nı çökerten adam olarak tanınıyor. Diğer döviz spekülatörleriyle birlikte büyük miktarda sterlini ucuzken alıp pahalanınca satmak suretiyle paranın değerinde büyük oynamalara yol açmış, sonunda İngiltere, Avrupa Birliği içinde kurları belirleyen mekanizmadan çıkmak zorunda kalmıştı. Bu süreçte Soros 1 milyar sterlin kar etti.

Döviz spekülasyonlarından servet kazandı

İkinci Dünya Savaşı sırasında soykırımdan kurtulan Yahudi asıllı bir Macar göçmeni olan Soros'un döviz spekülasyonundan toplam 44 milyar dolarlık bir servet yaptığı tahmin ediliyor.

120'yi aşkı ülkede faaliyette bulunuyor

İlginç olan Soros'un bu servetin önemli bir kısmını dünyanın farklı yerlerindeki binlerce sağlık, eğitim, insan hakları ve demokrasi projesi için harcamasıydı.  1979 yılında oluşturduğu Açık Toplum Vakıfları şu anda 120'yi aşkın ülkede faaliyet gösteriyor. Fakat "liberal demokrasi"yi geliştirme hedefli bu dev faaliyet ağı kendisini bir yandan da komplo teorilerinin odağına oturtuyor.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Bursa'da çöpte yüklü miktarda altın buldu polise haber verdi gerçek başka çıktı
Foto Galeri Bursa'da çöpte yüklü miktarda altın buldu polise haber verdi gerçek başka çıktı Galeriye Gözat